Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Célinellä työskentelevä Siiri: ”Opin joka päivä aivan järjettömän paljon”

10.05.2017

Célinellä heinäkuusta 2016 neulesuunnittelijana työskennellyt Siiri Raasakka on pre fall- ja resort-mallistojen neuletiimissä Lontoossa. Nyt hän kertoo meille työstään kansainvälisessä luksusmuotitalossa.

”Valmistuin taiteenmaisteriksi Lontoosta Central Saint Martins -yliopistosta keväällä 2016. Opettajani suositteli minua pestiin muutaman muun luokkalaiseni ohella, ja sain lopulta paikan.

Aloittaessani minulla ei ollut virallisesti ollenkaan osaamista neulesuunnittelun puolelta. Nyt työtehtäviini kuuluu oikeastaan kaikki, mitä neulesuunnittelu pitää sisällään: esimerkiksi neulerakenteen ja vaatteen muodon suunnittelu, luonnosten piirtäminen, vaatteen sovittaminen ja lähettäminen tehtaalle tai Pariisiin, missä Célinen ateljee sijaitsee.

Tyypillistä työpäivää minulla ei ole. Tällä hetkellä teen taustatutkimusta tulevaa mallistoa varten, ja päivät ovat muodin mittakaavassa lyhyitä, noin yhdeksäntuntisia. Kun malliston teemat alkavat hahmottua, alamme etsiä esimerkiksi sopivia lankoja. Tahti kiristyy malliston edetessä, ja päivät pitenevät lopulta jopa 16-tuntisiksi.

Työ on todella nopeatempoista, eikä asioihin pääse paneutumaan kovin syvällisesti. Usein joutuu tekemään montaa asiaa kerralla, mikä on todella kuluttavaa.

Opin kuitenkin joka päivä aivan järjettömän paljon uusia asioita, ja se on mahtavaa. Arvostan myös sitä, että pääsen työssäni piirtämään ja tekemään paljon asioita käsilläni.”

KLASSISTA CÉLINEÄ

Napit kummallisissa paikoissa.

SUOSIKKI KEVÄT
MALLISTOSTA

Molemmat kuvataiteilija Yves Kleinin sinisten töiden innoittamat mekot, vaikka en edes pidä Kleinin taiteesta. 
Pidän kuitenkin ajatuksesta, että naiskeho on vallattu takaisin naisille itselleen.

TÄTÄ ET TIENNYT CÉLINESTÄ

Célineä ei myydä netissä, paitsi käytettynä. Célinen suunnittelutiimi työskentelee Lontoossa, koska pääsuunnittelija Phoebe Philon perhe asuu Englannissa, mutta mallikappaleet tehdään Pariisissa.

LEMPIPAIKKA 
LONTOOSSA

Pohjois-Lontoon kaupunginosat, kuten Manor House, Stamford Hill, Finsbury Park ja Holloway, joissa on kulttuureja ja ihmisiä laidasta laitaan. Tykkään Lontoon epäjärjestyksestä, puistoista ja varastobileistä.

Célineä myy Suomessa LuxBag

Lue myös:

Mitä tapahtui, kun vastavalmistuneen suunnittelijan takki päätyi Rihannalle?

Tältä näyttävät muotitalojen upeimmat couture-iltapuvut

Maryam Razavi kertoo parhaan vinkkinsä muotialalle haluavalle

Teksti
kuvat Niko Mitrunen ja Imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä