Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Sara Soulié: ”Vihasin ranskalaisia kulmakarvojani”

11.10.2017

Suomalaisnäyttelijä Sara Soulién kehokompleksejä ovat kihartuvat kulmakarvat, päärynävartalo ja ohentuvat hiukset. Lapsen saaminen nuorena auttoi häntä suhtautumaan luontevasti vartalon muutoksiin.

En ole koskaan ajatellut olevani perinteinen nätti tyttö. Ehkä se johtuu siitä, että silloin pitäisi olla myös diplomaattinen ja kiltti, ja minä olen aina ollut omia polkujaan kulkeva outolintu. Aloitin tanssin nelivuotiaana ja päätin jo varhain, että minusta tulee tanssija. Opiskeltuani lukion jälkeen vuoden tanssia täyspäiväisesti Salzburgissa aloin huomata, miten tanssiminen jättää jälkensä selkään ja polviin. Niin minusta tuli näyttelijä.

Alle kolmikymppisenä naisena päätyy yleensä tekemään paljon teini-ikäisten rooleja, mutta onneksi roolini ovat monipuolistuneet. Minulla on ollut jonkin verran viettelijän rooleja, kuten Nymfit-sarjassa, mutta olen ollut myös cool girl 
Toiset tytöt -elokuvassa ja älykkö The Guardian Angel -elokuvassa.

Isäni on tanskalais-ranskalainen, äitini suomenkielinen suomalainen. Kun muutin heidän kanssaan viisivuotiaana Suomeen, minut laitettiin ruotsinkieliseen päiväkotiin. Niinpä kasvoin suomenruotsalaisessa ympäristössä.

90-luvulla kulmakarvojen piti olla viivoiksi nypityt, ja mimmit sheivasivat jopa käsikarvojaan. Omat kulmakarvani olivat pitkät ja kihartuvat, ja vihasin niitä. En onneksi nyppinyt niitä pois vaan päätin, että tummat karvani ovat se neljäsosa ranskalaista minussa. Nyt olen kiitollinen, sillä kulmat yksin riittävät tuomaan kasvoille ryhtiä enkä siksi juurikaan käytä meikkiä. Noilta ajoilta jäi minulla kuitenkin pakkoliike: suin edelleen huomaamattani pitkiä kulmakarvojani paikoilleen.

Nuorempana en ollut myöskään kehooni tyytyväinen, vaan koin olevani päärynän muotoinen. Se ei kuitenkaan koskaan vienyt kaikkea huomiotani. Olen yhä hyvin tietoinen kehostani, sillä tanssiharrastuksen takia olen treenannut ja venyttänyt sitä niin paljon.

Tulin raskaaksi verrattain nuorena, ja odottaminen oli hieno kokemus. Kehonkuvaani se ei kuitenkaan vaikuttanut, vaan oli todella luontevaa, että vartalossa tapahtui muutoksia.

Lapsen saaminen muutti myös ihoani huonompaan suuntaan ja teki hiuksistani hennot. Virossa on sananlasku, jonka mukaan tytär vie äidin kauneuden. Olen täysin sinut sen asian kanssa, että tyttärestäni tulee minua kauniimpi ja 
viisaampi.”

Lue myös:

Päivitä juhlalookkisi ja kopioi nämä muotinäytöksistä tutut tyylit

10 tapaa: päivitä kauneusrutiinit

15 tapaa huijata kiirettä – ole huoliteltu

teksti Anni Nissi
kuva ville varumo
meikki Jenny Jansson / Oriflame
Tilaa Elle

Seuraa Elleä