Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Pyhimys: ”Teen kaiken perheeni eteen”

08.02.2019

Räppäri Pyhimyksen opettajavaimo paljasti vasta Vain elämää -ohjelman aikana työpaikallaan, että hänen miehensä on tunnettu artisti. Pyhimys eli Mikko Kuoppala kertoo Elle-lehdessä, että perhe on hänelle ykkönen.

Mikko Kuoppala eli Pyhimys on ollut vaimonsa kanssa yhdessä 12 vuotta, joista kahdeksan vuotta naimisissa. Pari on pitänyt julkisuudessa matalaa profiilia, eikä pariskuntaa tiedetty aviopariksi edes opettajavaimon työpaikalla. Asia paljastui vasta, kun Vain elämää -ohjelma alkoi syksyllä pyöriä tv:ssä. Yhtäkkiä kaikkia kiinnosti artisti Pyhimys.

”Opettajainhuoneessa oli puhuttu ohjelmasta ja ihmetelty, että vaimollani on sama sukunimi kuin minulla. He olivat yllättyneet aika tavalla, kun hän oli paljastanut, että joo, se on mun aviomies”, Mikko Kuoppala, 37, kertoo Elle-lehdessä.

pyhimys mikko kuoppala

Tunnetasolla joustamaton ja tyyppinä pedantti. Se on yksi puoli Mikosta. Hän on tosin hiljalleen oppinut pitämään suunsa kiinni. Tyytymättömyyttä on silti vaikea peittää. ”Jos mulla on synttärit ja joku leipoo vääränlaisen kakun, niin kyllä minusta huomaa, jos se ei ole se kakku, minkä olisin halunnut.”

Perhe on ykkönen

Parhaillaan Kuoppalat rakentavat omakotitaloa perheelle Pohjois-Helsinkiin. Perhe on aina ollut Mikolle prioriteetti numero yksi – jopa silloin, kun lapsista ei ollut tietoakaan.

”Hankin lapsen nimiin säästövakuutuksen kymmenen vuotta sitten, ennen kuin lapsi oli edes harkinnassa”, Mikko nauraa.

Mikko haluaa olla mies, joka huolehtii perheestään. Hänelle miehenä onnistumisen mittari on taloudellinen menestys: laskut on kyettävä maksamaan ja lapsille tarjottava vakautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

”Sisälläni oleva ääni pistää minut tekemään asioita. Tajuan kyllä, ettei miehen tarvitse hoitaa niitä sukupuolensa takia. Mutta mulle tulee sellainen olo, että kyllä minä perkele meille talon rakennan. Teen kaiken perheeni eteen. Se menee jopa marttyyrimaiseksi käytökseksi, josta yritän päästä eroon.”

 

Teen kaiken perheeni eteen. Se menee jopa marttyyrimaiseksi käytökseksi, josta yritän päästä eroon.

 

Häpeä kulkee mukana

Mikko Kuoppala puhuu Ellen haastattelussa kärsineensä koko ikänsä häpeästä, joka on liittynyt niin unelmaan olla räppäri kuin oman kehonkuvaankin. Yksi syy, miksi Mikko lähti mukaan Vain elämää -ohjelmaan, oli juuri ihmiskuvan laajentaminen. Hän päätti alusta asti olla oma itsensä, vaikkei se helppoa ollutkaan.

”Se tarkoittaa minulle sitä, etten vertaa itseäni muihin ja tiedostan, että minussa on hyviä ja huonoja puolia. Jotkut niistä huonoista puolista eivät koskaan muutu.”

Isyyden kautta opittu armollisuus on lieventänyt häpeää. Mikko antaa itselleen armoa olla sellainen kuin on, vaikkei olekaan täysin tyytyväinen itseensä.

”Lasten kautta peilaan omaa elämääni lapsuudesta asti. Kun he ovat jossain tietyssä kehitysvaiheessa, alan miettiä itseäni sen ikäisenä ja tutkia, mitä sieltä heijastuu.”

Lapset ovat myös auttaneet isäänsä olemaan ylpeä ammatistaan.

”Tyttäreni sanoi, että olenhan vielä silloinkin räppäri, kun hän on iso. Koin ylpeyttä hänen sanoessa niin.”

Lue myös:

Pyhimys: ”Kuvittelen näyttäväni teini-ikäiseltä”

Mikael Gabriel: ”Halusin menestyä, jotta sain pahan olon pois”

Antti Tuisku: ”Pelkäsin, että olen oikeasti perseestä”

teksti Inka Ikonen
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä