Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kaksi viikkoa pelkkiä proteiinipirtelöitä – Pihla Viitala kertoo alastonkohtausten taustoista

01.11.2017

Pihla Viitala on tottunut muokkaamaan kroppaansa työn vuoksi rajusti: lihottamaan, laihduttamaan tai molempia vuorotellen. Alastonkohtauksiin liittyvä valmistautuminen on hänen mielestään lähinnä huvittavaa.

”Tänään tv:ssä: Pihla Viitala täysin alastomana”, lehdessä kirjoitettiin, kun televisiossa näytettiin Pihla Viitalan tähdittämä Hannu ja Kerttu -elokuva. ”Pihla Viitala seksiroolissa”, luki otsikoissa, kun seksiriippuvuudesta kertova elokuva Kuudes kerta tuli teattereihin.

Jokaisessa haastattelussa Pihlalta kysytään, miltä tuntuu esiintyä alasti. Se kyllästyttää 35-vuotiasta tähtinäyttelijää.

”Onhan se loukkaavaa, kun tekee hyvän roolisuorituksen, ja esiin nostetaan nännit.”

Hollywood-tuotannoissa nakuilun merkitys on vielä suurempi. Kaksi viikkoa ennen lyhyttä alastonkohtausta ei saa syödä muuta kuin proteiinipirtelöitä.

”Hannussa ja Kertussa minua valmisteltiin monta päivää big momentiin, vaikka pyllyni näkyi elokuvassa vain kaksi sekuntia.”

 

Onhan se loukkaavaa, kun tekee hyvän roolisuorituksen, ja esiin nostetaan nännit.

 

Työn vuoksi omaa kroppaa on joutunut muokkaamaan rajumminkin: yhteen rooliin täytyy lihoa, toiseen laihtua ja kolmanteen molempia vuorotellen. Pihlasta se on pelkästään hyvä. Muuttuuhan naisen keho oikeastikin koko ajan.

”En ole koskaan ollut hirveän ulkonäköorientoitunut tai kiinnostunut siitä, miltä näytän”, Pihla sanoo ja työntää suun täyteen leipää.

Pihlan nelivuotiaalla tyttärellä on erilaiset roolimallit kuin Pihlalla itsellään oli aikanaan. ”Astrid voi katsoa vaikka Lena Dunhamia, kun itse kasvoin Beverly Hillsin ja Melrose Placen kapean naiskuvan parissa.

Feministinä Pihlalle on tärkeää, että leffoissa ja sarjoissa on esillä monen näköisiä naisia. Pihlan nelivuotiaalla Astrid-tyttärellä on erilaiset roolimallit kuin Pihlalla itsellään oli aikanaan.

”Astrid voi katsoa vaikka Lena Dunhamia, kun itse kasvoin Beverly Hillsin ja Melrose Placen kapean naiskuvan parissa.”

Eikä aina tarvitse olla niin viimeisen päälle itsekään. Viime keväänä Pihla marssi Jussi-gaalaan kirkkaanpunaisessa iltapuvussa, jonka helmoista pilkistivät maiharit.

”Voisin helposti tehdä stevejobsit ja pukeutua samoihin vaatteisiin joka päivä. Ei tarvitsisi miettiä.”

Teksti on lyhennelmä lokakuun Ellessä julkaistusta jutusta.

Lue myös:

Kameran taakse siirtyvä Pihla Viitala: ”Olen mieluummin kapinoinut kuin mielistellyt”

Pihla Viitala: ”Olen epäonnistunut parisuhteessa monella tasolla”

Antti Tuisku: ”Minua pelottavat tilanteet, joissa on paljon ihmisiä”

teksti Tiia Rantanen
kuvat Jonas Lundqvist
tyyli Anna Komonen
meikki ja hiukset Jenny Jansson
Tilaa Elle

Seuraa Elleä