Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Peter Pilottolla työskentelevä Mikko: ”Tuskin jaksaisin mekaanisessa työssä”

12.04.2017

Mikko Mönkkönen suunnittelee Lontoossa Peter Pilottolla kuvioita kirjottuihin ja kudottuihin kankaisiin sekä pitseihin.

”Tein työharjoittelun Peter Pilottolla kolme vuotta sitten, ja työpaikka aukesi sitä kautta. Pilotton estetiikka ja työskentelytavat tuntuivat alusta asti luontevilta.
Työskentelen pääasiassa tietokoneella, sillä silloin on mahdollista piirtää samaa designia uudelleen ja uudelleen ja toteuttaa siitä useita variaatioita. Kun luonnos on työstetty tarpeeksi pitkälle, tuotetaan siitä tehtaalla kokeilukappale, jonka pohjalta kuviota hiotaan eteenpäin.

Peter Pilotton mallistojen inspiraationa on yleensä Peterin ja Christopher 
De Vosin matkat. Kesän malliston teemoja ovat Peru, Andit ja trooppinen barokki. Perulaiset tekstiilit ja inkojen kuviomaailma ovat vahvasti läsnä myös malliston pitseissä ja kirjonnoissa.

Hankin inspiraatioksi monenlaista materiaalia: hyviä väriyhdistelmiä ja inspiroivia tekstuureja. Selaan lehtiä ja kuvia vanhoista muotinäytöksistä, ja toisinaan käyn kiinnostavissa taidenäyttelyissä tai museoissa. Päädyn usein selaamaan pakkomieleisesti Googlen kuvahakua, kun täytyy löytää juuri se täydellinen referenssikuva.

Tiukoissa aikatauluissa pysyminen stressaa välillä, ja muotiviikkoja ennen saa kotona käydä lähinnä nukkumassa. Parasta on, että saan tehdä juuri sellaista luovaa työtä, jota rakastan. Tuskin jaksaisin pitkään monotonisessa, mekaanisessa työssä.”

KLASSISTA PETER PILOTTOA

Peter Pilotto on alun perin tullut tunnetuksi rohkeista, värikkäistä printeistä. Klassikkotuote on printattu kotelomekko.

SUOSIKKI KEVÄTMALLISTOSTA

Trooppisilla palmukuvioilla kirjaillut pitsitopit ja -housut sekä nuorekkaat ruutukuosiset topit.

TÄTÄ ET TIENNYT PETER PILOTTOSTA

Nimen takana on suunnittelijakaksikko: itävaltalais-italialainen Peter Pilotto ja hänen kumppaninsa belgialais-perulainen Christopher De Vos.

LEMPIPAIKKA LONTOOSSA

Abney Park on uskomattoman kaunis hautausmaa. Ravintolasuosikkini on Tonkotsu East -ramenpaikka. Suosittelen myös kumivene-piknikiä Regent’s canal -kanaalissa aurinkoisena kesäpäivänä. Evästä ja olutta mukaan!

Peter Pilottoa myy www.mytheresa.com

Lue myös:

Tältä näyttävät muotitalojen upeimmat couture-iltapuvut

Mitä tapahtui, kun vastavalmistuneen suunnittelijan takki päätyi Rihannalle?

 

Teksti
Kuvat Niko Mitrunen ja Imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä