Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Musta Barbaari: ”Lihakset eivät ole minussa tärkeintä”

02.08.2017

Musta Barbaari eli James Nikander kertoo Ellelle, miksi hän alkoi nuorempana bodata.

Rap-artisti Musta Barbaari eli James Nikander, 26, tunnetaan myös kehonrakentajana. Viime keväänä hän astui Tanssii tähtien kanssa -ohjelman lavalle ilman paitaa. James tanssi Paso Doblen Sian Move Your Body -hitin tahdissa parinsa Katri Mäkisen kanssa. Tanssi tihkui seksiä, ja Jamesin huippuunsa treenattu, lihaksikas vartalo sai yleisön hiljenemään ja sosiaalisen median kuumenemaan.

Esityksen jälkeen Jamesista tehtiin Suomen uusi hunk, poikakalenterimies. Hänen ulkonäköään kommentoitiin somessa superlatiiveilla, jotka saavat korvat punoittamaan.

Miten hän itse suhtautuu asiaan?

”Otan sen huumorilla”, James kertoo Ellen haastattelussa.

James todisti asian Ellen kuvauksissa: hän vaihtoi mukisematta hupparinsa ja farkkunsa stailistin hankkimiin silkinpehmeisiin olohousuihin ja hyppäsi yhdellä loikalla nauraen keskelle muhkeaa sänkyä. Hän virnisteli iloisesti ja jännitti pyydettäessä vatsalihaksiaan naurun saattelemana.

Jamesin hauikset ja sixpack ovat kunnossa, mutta tarina niiden takana saa katsomaan häntä uusin silmin.

 

Aloin bodata nuorempana siksi, että olin tosi vihainen.

 

Hän kertoo, että salilla käymisen avulla aggressiivisuus väheni.

”Kehonrakennus oli minulle kuitenkin vain yksi keino lisää selviytyä. Nyt haluan näyttää oman esimerkkini kautta, että lihakset eivät ole minussa tärkeintä.”

James on harrastanut vuosia kehonrakennusta tosissaan ja myös kilpaillut lajissa. Vuonna 2014 hän sijoittui toiseksi Men’s Physique -sarjan alle 178-senttisten miesten SM-kisoissa Lahdessa. Hän halusi rakentaa itsestään jatkuvasti isomman.

Puolitoista vuotta sitten James katsoi peiliin: hän päätti pitää tauon bodaamisesta.

 

Olin halunnut rakentaa itselleni epänormaalin fysiikan. Tarvitsin tauon, koska minua ahdisti: tällaisenko kuvan haluan antaa nuorille seuraajilleni?

 

Kehonrakennukseen liittyvä pinnallisuus aiheuttaa helposti epävarmuutta, James sanoo. Hän halusi näyttää faneilleen, että elämässä on myös paljon muuta. Samalla hän lopetti lihan syömisen. Sitä ei enää tarvittu, sillä lihan ainoa tehtävä oli ollut kasvattaa lihaksia.

Treenitauko kesti puoli vuotta. James palasi salille, mutta suhtautuminen treenaamiseen oli muuttunut. Hän on nyt ollut kasvissyöjä puolitoista vuotta, sillä haluaa kunnioittaa eläinten oikeuksia katsottuaan useita dokumentteja lihantuotannosta.

”Ymmärsin, että salilla käyminen auttaa minua pitämään pääni kunnossa. Huomasin myös, että voin jatkaa bodaamista ilman lihaa.”

 

James Nikanderin koko haastattelu ilmestyi kesäkuun Ellessä. Kauluspaita Cos. Valkoiset farkut Michael Kors.

Lue myös:

Jukka Hildén terapiastaan: ”Pelottavinta on katsoa itseään rehellisesti peiliin.”

Kiira Korpi painonsa tarkkailusta: ”Kehoni näytti hyvältä, vaikka olin oikeasti rääkätty”

Jenni Vartiainen laulukiellostaan: ”Jouduin todella miettimään, mitä jos en enää voikaan laulaa”

Teksti
Kuvat Fabian Björk
Tyyli Suzanna Gembege
Tilaa Elle

Seuraa Elleä