Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Ronja Salmi oman ohjelman teosta: ”Se luottamuksen määrä oli ihan huikeaa”

11.03.2019

Juontaja, toimittaja Ronja Salmesta on tullut 15 000 nuoren naisen luottoääni, jolle kerrotaan intiimejä asioita. "Heistä tuntuu, että he voivat luottaa minuun."

Toimittaja Ronja Salmesta on tullut oman tv-ohjelman Mitä mietit, Ronja Salmi myötä nuorten naisten luotettu ja tukija, jolle kerrotaan henkilökohtaisiakin asioita. Ronja valmistelee ja työstää ohjelman ideoita Instagram-yhteisössään, jolla on 15 000 seuraajaa.

Uusia jaksoja suunnitellessaan hän halusi kuulla naisten kokemuksia hormonaalisesta ehkäisystä.

”Kiinnostaakohan tämä ketään”, Ronja epäili, mutta julkaisi kuitenkin Instagram-storyn aiheesta. Vastaukseksi tuli vuorokaudessa 800 yksityisviestiä. Vastaajat olivat 18–28-vuotiaita naisia.

”Se luottamuksen määrä oli ihan huikeaa. Moni kirjoittikin, että näistä on ollut vaikea puhua, mutta heistä tuntui, että he pystyivät luottamaan minuun”, Ronja Salmi kertoo.

Ronja Salmi

Ronja Salmi. ELLE 3/2019. Kuvaaja Fabian Björk.

Jopa vuosien masennusta

Viestien lukemiseen meni Ronjalla kaksi päivää. Naiset, joille hormonaaliset ehkäisytuotteet eivät sopineet, kertoivat kärsivänsä monenlaisista, osin vakavistakin oireista: masennuksesta, rajuista mielialan vaihteluista, limakalvojen kuivumisesta, tulehduksista, paperihaavoista tai kivuliaasta seksistä. Jollakin oireilu oli jatkunut vuosia.

”Yleensä ehkäisy aloitetaan samaan aikaan kuin säännöllinen seksielämä. Eiväthän nuoret naiset voi tietää, mikä johtuu mistäkin”, Ronja arvelee.

Ykköskauden suosituin jakso käsitteli naisten sukuelintä ja siinä puhuttiin suorasukaiseen tyyliin pillusta. Kevään aikana nähdään jakso, jossa käsitellään penistä.

”Tytöillä ja naisilla on gynekologit mutta jäbät ei välttämättä käy missään vaiheessa urologilla. Yksikin nuori mies oli uskaltanut puhua lääkärille vaivastaan vasta 22-vuotiaana. Selvisi, että hänet olisi pitänyt ympärileikata jo lapsena.”

Mitä mietit, Ronja Salmi -ohjelman uudet jaksot 11. maaliskuuta alkaen TV 2:lla.

Lue myös:

Ronja Salmi naisvihasta: ”Kaikki eivät edes suostu katsomaan silmiin tai kättelemään”

 

teksti Taina Risto
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä