Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Metti ja Mikael Forssell lapsiperheen uupumuksesta: ”Vasta unikoulu lopetti viiden vuoden repaleiset yöt”

03.08.2019

Lasten heräily aiheutti Metti ja Mikael Forssellille jatkuvan univajeen, josta selvittiin vasta kuopuksen unikoulussa. Mikael ratkaisi asian heräämällä kolmelta aamuyöllä.

Metti ja Mikael ”Miklu” Forssell tietävät, millaista on, kun pienet lapset heräilevät öisin. Sekä perheen esikoinen Lilia että pikkuveli Lucas ovat olleet vauvasta asti levottomia nukkujia. Kun Forsselleilla oli nukuttu surkeasti viisi vuotta, uupumus sai heidät keväällä hakemaan apua unikoulusta.

”Unikoulun tuloksena vähensimme yösyöttöjä, ja sen jälkeen Lucas on alkanut nukkua paremmin. Päästiin maito- ja tuttikierteestä eroon”, Metti ja Mikael kertovat.

Pariskunta nukkui kodin vierashuoneessa vuosien ajan vuoroöin. Herkkäunista Mikaelia sekään ei aina auttanut, eivät myöskään korvatulpat ja silmämaski.

”Kun en saanut unta, keitin kahvit, avasin läppärin ja rupesin töihin kolmelta aamuyöllä. On siitä aika monta ryppyä naamaan tullut”, Miklu sanoo.

”Tajuamme stressitason vasta nyt”

Aamuyön tunteina valmistuivat Miklun Madridin yliopiston urheilujohtamisen opinnot. Ammattilaisuransa jalkapalloilijana hän lopetti noin vuosi sitten. Nykyisin Mikael Forssell toimii HJK:n junioreiden apulaisvalmentajana ja urheilukommentaattorina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Metti Forssell on paitsi ELLEn muotibloggaaja myös monipuolinen sisällöntuottaja.

”Niin paljon on työtä, joka ei näy ulospäin. Assarille olisi jo hommia. Joskus kyllä huvittaa, kun törmään kaupungilla tuttuun, joka toteaa, että sinä se yhä kirjoittelet sitä blogia. Eiväthän ulkopuoliset tiedä, miten monimuotoista työtä vaikuttaja tekee”, Metti Forssell sanoo.

”Me päätettiin Metin kanssa viisi vuotta sitten yhdessä tästä opiskelusta ja tiedettiin, että se tulee olemaan raskasta. Aletaan vasta pikkuhiljaa tajuta, millainen stressitaso meillä on ollut monta vuotta”, Miklu sanoo.

”Sun kunniaksi pitää kyllä sanoa, että teit opintoja iltaisin, öisin ja pelireissuilla. Perheen yhteinen aika ei siitä kärsinyt”, Metti huomauttaa.

Lue myös:

Pyhimys: ”Teen kaiken perheeni eteen”

Metti Forssell avoimena liitostaan: ”Kun Miklu on poissa, ikävöin häntä koko ajan”

Kiira ja Petra: ”Vitsailemme välillä, millaista olisi työntää lastenvaunuja yhtä aikaa”

 

 

teksti Taina Risto
kuvat Juha Mustonen
Tilaa Elle

Seuraa Elleä