Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Maryam Razavin esikoisdokumentti televisioon

17.02.2017

Somesukupolven elämästä kertova The Perfect Selfie -dokumentti nähdään Sub-kavanalla ensi tiistaina.

Malli ja stailisti Maryam Razavin ohjaama The Perfect Selfie nähdään Subilla ensi tiistaina 21. helmikuuta klo 21. Maryam on ohjannut dokumentin yhdessä Jenni Salosen kanssa.

Dokumentti kertoo internet- ja somesukupolvesta, joka on kasvanut älypuhelin kädessään. Se avaa sosiaalisen median aiheuttamia paineita Instragram-tähti Olivia Oraksen kautta. Taiteilijapariskunta Johanna ja Reijo Oraksen tyttärellä on Instagram-tilillään 20 000 seuraajaa.

The Perfect Selfie seuraa Olivian elämää vuoden ajan ja esittelee aitoja hetkiä Instagramin ulkopuolella. Dokumentissa sivutaan muun muassa koulukiusaamista, syömishäiriötä ja läheisen poismenoa.

”Dokumentti auttaa nuoria uskomaan, että ei tarvitse mennä sen filtterin taakse piiloon, näyttää duckfacea ja olla cool. Elokuva avaa nuorten silmiä; että kaikilla meillä on tarina sen kuvan takana”, Maryam Razavi kertoo.

Ellen päätoimittaja Taru Marjamaan mielestä The Perfect Selfie on kiinnostava kurkistus nuorison elämään.

”Olivia Oras on kiinnostava nuori nainen. Hänessä on kauneutta ja karismaa, ja myös hänen taustansa kiinnostaa: Isä on taidekauppias Reijo Oras ja äiti taitelija Johanna Oras. Se, että herttaiselta ja ystävälliseltä vaikuttava Olivia polttaa ja juo vanhempiensa talossa dokumentissä, hämmensi. Alleviivatun selväksi tulee, että fiinejä selfieitä someen laittava nuori nainen elää railakasta nuoruutta. Todelliset ongelmat ovat dokumentista kuitenkin piilotettu, tai niitä sivutaan kovin nopeasti. Esimerkiksi Olivian syömishäiriö käsitellään Olivian ja Johanna-äidin kevyenä keskusteluna. Valovoimaista Oliviaa seuraisi pidempäänkin, joten villi veikkaus on, että jatko-osa on tekeillä. Esikoisohjaaja Maryam Razavilta tämä dokumentti on melkoinen taidonnäyte”, Taru sanoo.

Maryam Razavi juontaa Suomen Huippumalli haussa -ohjelmaa, joka alkaa Livillä 15.3.

Lue myös

Maryam Razavi: Näin minusta tuli stailisti

Anna Abreu: ”Satsaan tyyliin tosissani”

 

Teksti
Kuvat Janita Autio ja Sub
Tilaa Elle

Seuraa Elleä