Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Haluaisitko Marketa Häkkisen suunnitteleman hääpuvun?

10.11.2017

Marketa Häkkinen, 39, perusti Nordic Angels -vaatemerkin. Vapaa-ajalla Marketa ja Mika reissaavat lapsineen kolmen maan välillä.

”Perustin vaatemerkkini, jonka nimeksi tuli Nordic Angels. Nimi syntyi inspiraationa minulle ja puolisolleni, ex-formulakuski Mika Häkkiselle tärkeästä paikasta, Suomen napapiirin alueesta. Häitämme juhlittiin Rovaniemellä viime tammikuussa, jolloin sain idean oman vaatemerkin perustamiseen. Hääpukuni olin suunnitellut itse. Siinä oli yhdistelty erilaisia materiaaleja: erikoisimpina poronnahkaa ja silkkiorganzaa. Noista materiaaleista pidän ja haluan tehdä niistä jatkossakin asuja. Juuri avattu ateljeeni sijaitsee Tsekeissä, Prahassa. Olen jo saanut asiakkaita, osittain Mikan tunnettuuden kautta, mistä olen kiitollinen.”

Marketa ja Mika Häkkisen häitä vietettiin tammikuussa Rovaniemellä. Hääpuku oli Marketan itsensä suunnittelema, mikä innosti oman vaatemerkin luomiseen.

Pukusovitukset Prahassa

”Yritykseni toimintamalli on uudenlainen. Asiakkaasta otetaan mitat, minkä jälkeen pukua aletaan valmistaa Prahassa. Sitten asiakas lentää sovitukseen Tsekkeihin, jossa hänelle on järjestetty kolmelle päivälle näkemistä ja kokemista Prahassa. Olen itse testannut asiakasta varten hotellit ja ravintolat.

Yritystoiminnan aloittaminen on vaatinut paljon käytännön työtä. Olen myös opiskellut tänä vuonna lisää. Olin alkukesästä kolme päivää Los Angelesissa seminaarissa ja sain olla alan parhaiden opissa. Ateljeeni on nyt auki, ja nettisivuni lanseerattiin lokakuussa. Olen onnekas, sillä olen jo päässyt Monte Carlon ja New Yorkin hääpukuihin erikoistuneille muotiviikoille esittelemään pukujani.”

 

Minulle on tärkeää, että lapsemme näkevät elämää myös Monacon kuplan ulkopuolella.

 

Maalaiselämää Tsekeissä

”Perhe on ja pysyy ykkösprioriteettinani, ja yritän nyt tasapainotella työurani ja kodin välillä.

Kesällä latasimme akkuja perheeni kanssa. Kävimme lomalla Lontoossa, ja reissun ohjelma oli rakennettu täysin lasten ehdoilla. Kävimme Pipsa Possu -maailmassa ja Legoland Windsorissa. Lapsemme Ella, 7, Daniel, 3, ja Lynn, 3, ovat eläväisiä ja vilkkaita, joten oli hyvä, että ohjelmaa riitti. Sen lisäksi lomailimme Tsekeissä, jossa meillä on maaseudulla pieni talo. Veljeni maatilalla on eläimiä, ja lapsemme pitävät kovasti eläimistä ja maalaiselämästä.

Mikalla on Suomessa Kouvolan lähellä Utissa mökki, jossa hän lomailee yleensä kaikkien lastensa kanssa, myös isompien lastensa Hugon ja Ainan sekä äitinsä ja siskonsa kanssa. Kotimaa on kotimaa: Mika viihtyy Suomessa, ja minä viihdyn Tsekeissä.”

Äiti apuna ja tukena

”Äitini on luottohenkilöni, ja hän tulee usein Monacoon lastenhoitoavuksi. Ellen kuvauksissakin äiti kaitsi lapsia, jotta sain keskittyä kuvauksiin.

Minulla ei vielä ole Monacossa montaa ystävää, mutta toisaalta se johtuu siitä, etten edes kaipaa laajaa ystäväpiiriä. Ystäväpiirini meni kokonaan uusiksi, kun tapasin Mikan. Minulla on kuitenkin kolme hyvää ystävää Tsekeissä, joihin luotan.”

marketa häkkinen

Näkymä parvekkeelta

”En halua, että lapsemme saavat kaiken haluamansa. Minulla oli lapsuudessani niukasti leluja, joten haluan, että lapsemme oppivat kohtuutta. On tärkeää, että he näkevät elämää myös Monacon kuplan ulkopuolella.”

 

Lue myös:

Marketa Häkkinen: ”Mika hankkii vaatteeni”

Toista lastaan odottava Suvi Riggs: ”Haluan kehoni toimivan vauvan parhaaksi”

Kameran taakse siirtyvä Pihla Viitala: ”Olen mieluummin kapinoinut kuin mielistellyt”

teksti Taru Marjamaa
kuvat Eeva Suutari ja Häkkisten kotialbumi
Tilaa Elle

Seuraa Elleä