Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Paniikkikohtauksista kärsivä Lotta Näkyvä: ”Halusin viillellä itseäni”

18.10.2017

Lotta Näkyvä avautuu Ellelle paniikkihäiriöstään. Ahdistuneisuus ja paniikkikohtaukset näkyivät myös itsetuhoisuutena.

Joulukuussa 2015 Lotta Näkyvä istui kodissaan Yhdysvalloissa ja itki.

Hänen olisi jo pitänyt olla jouluostoksilla ystäväpariskunnan ja aviomiehensä, jääkiekkoilija Kristian Näkyvän kanssa. Sen sijaan hän istui lamaantuneena paikoillaan. Lotta tunsi, että kotoa poistuessaan koko maailma näkisi, kuinka epäonnistunut ja kelvoton hän on.

”Tuolloin halusin ensimmäistä kertaa viillellä itseäni. Tunsin, etten millään muulla tavalla pääsisi tuskasta eroon. Onneksi Kristian tuli kotiin sillä hetkellä, kun olin kaivamassa veitsilaatikkoa. Ymmärsin vasta tänä kesänä, että sain tuolloin ensimmäisen todella pahan paniikkikohtauksen.”

Vuonna 2013 Miss Suomeksi kruunattu Lotta oli muuttanut kuukautta aiemmin Milwaukeehen Kristianin perässä. Elämä uudessa kotikaupungissa osoittautui nopeasti aivan muuksi kuin mitä hän oli toivonut. Yhtäkkiä Lotta ei pystynytkään edistämään kauppatieteiden maisterin opintojaan etätyöskentelynä eikä hän saanut työviisumia. Lisäksi elämä kaukana omasta perheestä tuntui vaikealta: Lotan isä, maailmankuulu urheilulääkäri Aki Hintsa oli hiljattain saanut syöpädiagnoosin.

”Totaalinen epäonnistumisen tunne iski päälle. Tuntui, ettei elämälläni ole mitään tarkoitusta, sillä menetin kaikki mahdollisuudet kehittää itseäni. Koko identiteettini oli perustunut siihen, että onnistun aina kaikessa, jos vain teen riittävästi töitä asioiden eteen.”

Romahdusta seurasi nousuja ja laskuja, ja lopulta toimintakyvytön kausi pakotti Lotan pysähtymään. Kristillisessä perheessä varttunut Lotta alkoi löytää vastauksia uskosta.

”Tajusin, etteivät asiat ole enää vain minun käsissäni. Oivalluksen myötä oma maailmani alkoi löytyä vähitellen muustakin kuin työstä. Sain voimaa urheilutreeneistä ja luonnossa liikkumisesta.”

Lue koko juttu 19.10. ilmestyvästä Ellestä.

 

Lue myös:

Saimi Hoyer: ”Elämäni kovin
 vuosi on nyt takana”

Antti Tuisku: ”Pelkäsin, että olen oikeasti perseestä”

Pihla Viitala: ”Olen epäonnistunut parisuhteessa monella tasolla”

Teksti
Kuva Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä