Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Lauri Tilkanen: ”Lihotin 10 kiloa roolia varten”

28.11.2017

Kymmenen kilon lihotus tai vatsakarvojen ajelu on arkipäivää näyttelijä Lauri Tilkaselle. Hänen ulkonäkönsä muuttuu jatkuvasti roolien myötä, mikä vaikuttaa myös itsetuntoon.

Lauri Tilkanen

Lauri Tilkanen, 30, nähdään Elisa Viihteen Pää edellä -komediasarjassa. Joulukuussa saa ensi-iltansa 95-elokuva ja Kolmistaan-sarja, jossa Lauri näyttelee yhdessä vaimonsa Pamela Tolan kanssa.

Minulla oli kolmenkympin kriisi jo 25-vuotiaana. Tulin nuorena isäksi ja kipuilin töideni kanssa: olenko riittävän hyvä, haluanko todella näytellä ja olenko saavuttanut urallani vielä tarpeeksi. Nykyään osaan ajatella, ettei minun tarvitse olla kaikessa paras. Myös lapset asettavat perspektiiviä siihen, mikä elämässä on tärkeää ja mikä ei. Enää ikä ei vaivaa minua, ja sitä paitsi 30 on uusi 20.

Kilpailuhenkisyys tulee urheilutaustastani. Liikunta on aina ollut iso osa elämääni, ja olen harrastanut kaikkea yleisurheilusta boulderointiin. Nuorempana koin olevani pienikokoinen. Se on yksi kehoon liittyvä kompleksi, jonka kanssa olen paininut. Kukapa teini-ikäinen ei kokisi paineita ulkonäöstään tai vertailisi itseään muihin. Teatterikorkeakoulussa vertailu ei rajoittunut ainoastaan tyttöjen välille, vaan nuoret teatterikoululaiset pojat kasvattivat salaa hauistaan kuntosaleilla. En tiedä, onko nykyään meininki muuttunut. Luulen, että ei. Itse varon kasvattamasta liikaa lihasmassaa, sillä se rajoittaa rooleja ja muuntautumiskykyä. Pumppaan rautaa salilla, jos rooli niin vaatii. Alkoholia en tällä hetkellä käytä.

Teinikapina näkyi aikanaan pukeutumisessani. Olen kotoisin pikkukylästä, joten siellä leveälahkeiset vakosamettihousuni ja blondiksi värjätyt hiukseni olivat radikaaleja tyylivalintoja verrattuna ”normaaliin” pukeutumiseen, joka koostui pilottitakeista ja maihareista. Nykyään minulla on vahva oma staili. Kokeilen ja yhdistelen erilaisia tyylejä. Pukeutumiseen vaikuttaa usein tilaisuus, johon olen menossa. Teen paljon töitä ja pukeudun siksi suurimman osan ajasta roolihahmojeni asuihin. Viihdyn puvuissa ja vaatteissa, joissa tulee varma olo. 1950-luvun tyyli hienoine autoineen kiehtoo.

 

Itsetuntoni aaltoilee töiden mukaan

 

Itsetuntoni aaltoilee sen mukaan, mitä työrintamalla tapahtuu. Epävarmuus liittyy harvoin ulkonäkööni, koska lookini muuttuu roolihahmojen mukana, enkä pysty itse vaikuttamaan siihen. En ole esimerkiksi saanut vuosikymmeneen päättää, millainen hiusmalli minulle leikataan. Ensi syksynä ensi-iltansa saavaa Olavi Virta -elokuvaa varten hiukseni värjättiin mustiksi ja lihotin itseäni kymmenen kiloa. Söin pitsaa ja lopetin aerobisen urheilun. Kropalle pulskistuminen oli raskasta, ja olin normaalia väsyneempi.

Välillä työhöni liittyvät ulkonäköasiat huvittavat minua: yhtenä iltana ajelin vatsakarvojani pois seuraavan päivän sovitusta varten. Seuraavaksi minun pitäisi kasvattaa sixpack kolmessa viikossa. Näyttelijänä joutuu olemaan työn takia paljon esillä mediassa. Ajattelen, että huomion keskipisteenä oleminen on yksi rooleistani.

Aamuisin minua tuijottaa peilistä vähän levänneempi mies: nuorin poikamme on pian nelivuotias, joten meillä nukutaan riekaleisen pikkulapsiajan jälkeen hyvin. Tummat silmänaluset häviävät päivä päivältä.”

Lue myös:

Kameran taakse siirtyvä Pihla Viitala: ”Olen mieluummin kapinoinut kuin mielistellyt”

Krista Kosonen: ”On hämmentävää, jos nuoret naiset pumppaavat kasvoihinsa täyteaineita”

Mikael Gabriel: ”Halusin menestyä, jotta sain pahan olon pois”

 

teksti Jaana Forsberg
kuva Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä