Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Koko Hubara: ”On vaikeaa pitää itseään kauniina, jos ei näe missään itsensä näköisiä naisia”

08.04.2019

Kirjailija Koko Hubaran mukaan itsensä rakastaminen ei ole valintakysymys.

koko hubara Koko Hubara, 34, on kirjailija ja Ruskeat Tytöt Median päätoimittaja.[/caption]

”Aina sanotaan, että pitää rakastaa itseään ennen kuin joku voi rakastaa sinua. Ihan kuin kyseessä olisi valinta, jonka voi kuka tahansa tehdä. On vaikeaa pitää itseään kauniina, jos ei näe missään itsensä näköisiä tyttöjä tai naisia. Ruskeat naiset, jotka pääsevät mediassa esiin, ovat Beyoncén, Rihannan ja Michelle Obaman kaltaisia – siis hyvin kaukana siitä, miltä itse näytän. Olen tasapaksu, pömppömahainen, tavallisen näköinen ruskea tyttö. Siitä huolimatta – tai oikeastaan juuri siksi – olen päättänyt suostua kuvattavaksi ja esiintyä mediassa, vaikkei se tunnukaan luotevalta.

En juuri meikkaa, sillä en halua meikin tuntuvan iholla. Samasta syystä en käytä epämiellyttävän tuntuisia vaatteita. Siksi joudun välillä painon muuttuessa ostamaan puolen vuoden välein uudet housut, mutta entä sitten? Myin minulle 20 kiloa sitten mahtuneen Burberryn trenssin ja monia muita pieneksi jääneitä vaatteita, ja lähdin viime kesänä vaaterahoilla Marseilleen. Se tuntui vapauttavalta.

Yhtä aikaa tiedän, että kehonkuvani on vääristynyt. Siihen vaikuttaa syömishäiriö, jonka takia olen oireillut kahdeksanvuotiaasta asti. Nuorempana paastosin ja kuntoilin. Lapsen saatuani päätin olla laihduttamatta, sillä en halunnut tyttäreni edessä punnita ruokia. Sairaus otti kuitenkin toisen muodon.

Oli todella vaikea myöntää, että olen aikuinen, järkevä ihminen, pienen lapsen äiti ja feministi, ja silti jouduin hakemaan apua ahmimiseen. Aluksi minua kehotettiin lepäämään ja ottamaan itselleni aikaa. Jouduin todella alleviivaamaan, että tässä ei ole kiinni perheenäidin väsymyksestä vaan vakavasta pakko-oireesta.

Vaikka äitiys ei korjannut syömishäiriötä, se oli silti äärettömän positiivinen kokemus. Sain nähdä, mihin vartaloni pystyi. On myös uskomatonta, että joku voi rakastaa minua ja kehoani niin pyyteettömästi kuin tyttäreni. Hän saattaa tokaista, että äiti, olet paljon söpömpi ilman meikkiä tai että kylläpä sulla on upeat tissit. Tyttärelläni on tosi hyvä itsetunto: hän saattaa julistaa olevansa oma paras ystävänsä ja tosi hyvä tanssimaan.”

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös:

”Meikkivoiteen löytäminen tummalle iholle on tuskallista”

Suomen tuorein huippumalli Zakarie Ali: ”Muiden ei tarvitse kertoa minulle, että näytän hyvältä”

Saara sairastui syömishäiriöön 14-vuotiaana: ”Oksensin, jotta en tuntisi mitään”

 

 

teksti Anni Nissi
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä