Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kiira Korpi painonsa tarkkailusta: ”Kehoni näytti hyvältä vaikka olin oikeasti rääkätty”

19.04.2017

Kiira Korpi kertoo Ellen haastattelussa painonpudotuksestaan ja kokemistaan rajuista ulkonäköpaineista.

Kilpaluistelu-uransa kaksi vuotta sitten päättänyt 28-vuotias Kiira Korpi on nykyään pätkätyöläinen, jonka työnkuva on sekoitus esiintymistä, valmentamista ja koreografin töitä. Hän on viettänyt kevään 2017 showtyöläisenä Suomessa, Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomarina ja taitoluistelun MM-kisojen asiantuntijana.

”Juuri nyt en osaa edes sanoa, mikä ammattini on” , Kiira sanoo.

Toistaiseksi uusia tv-ohjelmia ei ole tiedossa.

Kiira Korpi kertoo Ellen haastattelussa, että ei ole välttynyt ulkonäköpaineilta. Häntä ei luisteluaikoina koskaan käsketty laihduttamaan, mutta sen sijaan hän käskytti itse itseään.

 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kerran olin lihonut kaksi kiloa. Se tuntui valtavalta asialta – miten olen voinut päästää itseni siihen tilaan ja miksi kukaan ei sanonut mitään?

 

Toisaalta kaksi kiloa vaikutti heti hyppyihin.

”Kun mietin, syönkö yhden perunan lisää, oli turvallisempaa jättää se varmuuden vuoksi syömättä.”

Lue myös: Jukka Hildén terapiastaan: ”Pelottavinta on katsoa itseään rehellisesti peiliin.”

Painon tarkkailusta rentoon syömiseen

Kiira kertoo treenanneensa monta kertaa uransa aikana hieman aliravittuna pelätessään painon nousua, eikä energiaa sen takia tahtonut riittää palautumiseen.

”Kehoni meni säästöliekille, eikä paino siksi laskenut tiettyä rajaa alemmaksi, joten ulospäin en varmaankaan näyttänyt liian hoikalta.”

Kerran monen viikon sairastelun riuduttama Kiira sai valmentajaltaan kehuja hienosti kiinteytyneestä kropastaan.

”Kun treenasin viimeistä kautta Saksan Oberstdorfissa, kehoni näytti hyvältä vaikka olin oikeasti rääkätty. Minulle tuli sairaita himoja ja saatoin syödä vaikka ison pussillinen kuivattuja viikunoita ja pähkinöitä yhteen menoon.”

Uran lopettamista seurasi muutos. Kiira päätti Milanoon muutettuaan, että syö juuri niin monta pizzaa, pastaa ja jäätelöpalloa kuin haluaa. Sama jatkuu nykyisessä kotikaupungissa New Yorkissa, jossa Kiira asuu avopuoliso Arthur Borges Seppälän, 32, kanssa.

Vaikka edelleen peilin edessä tulevat helposti esiin samat maneerit – vilkaisu, ovatko reidet kasvaneet – Kiira ei kilpauransa jälkeen ole käynyt vaa’alla kertaakaan.

”Tein tietoisen valinnan elää rennommin, ja lopulta mitään kovin dramaattista ei tapahtunut.”

Nyt epävarmuutta liittyy paitsi Kiiran tulevaisuuden työnkuvaan myös esimerkiksi perheen perustamiseen. Kiira on aina tiennyt haluavansa kaksi tai kolme lasta, mutta asia on häilynyt epäselvänä tulevaisuudessa.

”Nyt olemme alkaneet miettiä, että ehkä se ei olekaan kovin kaukana tulevaisuudessa – jos se siis on meistä kiinni”, Kiira kertoo Ellelle.

Lue myös:

Tubetähti Mariieveronica: ”En enää vertaa itseäni muihin”

Jenni Vartiainen laulukiellostaan: ”Jouduin todella miettimään, mitä jos en enää voikaan laulaa”

Muusikko Evelina: ”Olen ylpeä muodoistani”

 

Teksti
Kuvat Fabian Björk
Tyyli Johanna Piispa
Meikki ja hiukset Emma Jokelainen
Tilaa Elle

Seuraa Elleä