Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

JVG:n Ville Galle: ”Terapian ansiosta vältin loppuun palamisen”

22.05.2019

Vuosikausia jatkunut terapia on auttanut JVG:n Ville Gallea kestämään uran tuomia paineita ja stressiä. ”Onneksi terapeuttini tunnisti uupumuksen merkit”, hän sanoo ELLEn haastattelussa.

JVG:n Ville Gallen ja Jare Brandin tie Suomen suosituimpien artistien joukkoon ei ole käynyt pelkästään huolettomasti räpäten. Ville Galle on hakeutunut jo vuosia sitten terapiaan. Hänelle hämmentävintä oli Vain elämää -ohjelmasta seurannut suosio.

Ohjelma toi mulle lisää tunnettuutta. Kun lähdimme ohjelman jälkeen Lappiin rundille, keski-ikäiset naiset huutelivat, että ‘tulehan tänne ja otetaan mun pojalle kuva.’ Se oli sellaista käskyttämistä. Koin olevani jonkinlainen maskotti. Se oli liikaa. Tuntui, että eihän siitä ole kuin muutama vuosi, kun ajoin vielä työkseni taksia. Elämänmuutos on ollut niin valtava”, hän sanoo uran tuomista paineista.

Ville Galle on käynyt jo vuosia säännöllisesti terapiassa.

”Stressaan helposti, ja terapia on auttanut mua tosi paljon. Olen oppinut katsomaan asioita eri näkökulmista. Ennen terapiaa mulla saattaa olla maailman paskin fiilis, mutta lähtiessäni sieltä ihmettelen, että mitä oikein aiemmin kelasin”, hän kertoo.

ville galle

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Huuhaa kääntyi avuksi

Ville kokee, että terapiakäynnit nostavat mielialaa. Terapiasta hän ei halua koskaan myöhästyä.

”Tavallisesti olen aikataulujen suhteen aika hulivili, mutta terapia on ainoa paikka, missä olen ajoissa. Sitä en missaa koskaan.”

Aluksi hän ei ollut keskusteluavun tarpeesta yhtään vakuuttunut, päinvastoin. Terapia tuntui huuhaalta.

”Mutta kun olin käynyt siellä kymmenisen kertaa, aloin saada siitä kiinni. Ymmärsin, että käyttäytymiseni kumpuaa jostain syvältä. Sitä kasvaa johonkin tiettyyn malliin ja välillä on vaikea sen takia myöntää asioita itselleen.”

Ville Galle on myös huomannut, etteivät pitkät terapiatauot ole hänelle hyväksi.

”Aloin ihmetellä, mikä mua vaivaa. Pinna oli kireänä, tiuskin ja etsin jatkuvasti virheitä muista, en itsestäni. Terapeutti osasi tunnistaa uupumuksen merkit ja auttoi ehkäisemään loppuun palamista. Hän antoi neuvoja, kuinka priorisoida elämääni. Aiemmin olin huolehtinut muista ennen itseäni. Minun täytyi alkaa elää itselleni ja opetella sanomaan ei.”

Jarelle riittää sohva

Jare Brand purkaa paineitaan kavereiden ja puolison kanssa.

”Mutta tarvitsen myös omaa aikaa, sitä että en tee yhtään mitään ja fiilistelen hiljaisuutta. Kotona turvallisessa ympäristössä pystyn kelaamaan asioita. Sitä kaipaan joskus lisää. Tulee oltua tosi vähän yksin kotona. Siellä voin asettua tämän artistiroolin ulkopuolelle ja olla vain Jare. Tykkään vain hengailla, katsoa vaikka telkkaa hiljaa ajonkun kanssa.”

Villelle paikallaan olo ja pysähtyminen on vaikeaa.

”Se tulee kasvatuksesta. Kun tein lapsena lätkämatsissa kaksi maalia, niin faija sanoi, että miksi sä et tehnyt kolmea. Kotoa olen oppinut asenteen, että töitä on tehtävä, jotta pärjää. Jos meillä on vapaapäivä, en osaa olla paikoillani, vaan mun on lähdettävä ajelemaan ympäri kaupunkia ja miettimään, että mitäs sitä tekisi.”

Lue myös:

JVG:n pojat nostavat pöydälle seksiin liittyvät tabut: ”Olenko outo äijä, jos haluan vain halailla?”

Jukka Hildén terapiastaan: ”Pelottavinta on katsoa itseään rehellisesti peiliin”

Antti Tuisku: ”Olin niin romuna, että reagoin kaikkiin asioihin murtumalla”

 

teksti Inka Ikonen
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä