Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Jukka Hildén: ”Pelkään ajoittain burnoutia”

27.04.2017

Duudsonien Jukka Hildén kertoo Ellen haastattelussa arjestaan Los Angelesissa.

Jukka Hildén muutti Los Angelesiin kaksi vuotta sitten. Muutto oli Jukalle ja hänen perheelleen käytännön ratkaisu, sillä Duudsonina tunnetun Jukan työt olivat suureksi osaksi Yhdysvalloissa.

Muuttamista ennen Jukka matkusti Suomen ja Amerikan väliä edestakaisin yli kymmenen vuotta. Aikaero vaikeutti töiden hoitamista Suomessa, ja Jukka heräsi keskellä yötä puhelinpalavereihin ja Skype-neuvotteluihin. Nyt Jukka pyörittää Rabit Films -tuotantoyhtiön Yhdysvaltojen toimintaa paikan päältä.

Jukka kertoo Ellen haastattelussa, että itse muuttopäätös oli lopulta helppo.

”Jenkeissä pitää olla työpäivän aikana koko ajan tavoitettavissa. Nyt minun ei tarvitse enää miettiä aikaeroa tai sitä, saako minut kiinni.”

Päätöstä helpotti myös se, että Los Angelesissa ikkunasta näkyi herätessä sininen taivas ja palmuja. Samalla vastassa oli kuitenkin uusi maa ja sen toimintamallit. Oli hankittavat kaasu- ja vesisopimukset – ja sosiaaliturvatunnus ja ajokortti, jotta sai edes puhelinliittymän.

 

Olen tullut maailman vaikeimpaan paikkaan rakentamaan bisnestä nollasta. Minulla on valtava vastuu.

 

Suomeen jäivät tukiverkko, sukulaiset ja tiivis kaveriporukka – sekä asema, jonka Duudsonit olivat kotimaassa saavuttaneet. Lähteminen Suomesta tarkoitti Jukalle käytännössä heittäytymistä tyhjän päälle.

Seinä voi tulla vastaan

The Dudesons -vlogikanavalla on YouTubessa 900 000 katsojaa päivässä ja 20 miljoonaa katsojaa kuukaudessa. Videokanava rakentuu täysin Jukka Hildénin ympärille.

Jukka kuvaa 6–7 videota viikossa. Ne ideoidaan, kuvataan ja leikataan huolellisesti. Jukka temppuilee videoissa edelleen, mutta taustalla on suurempi ajatus vaikuttaa faneihin.

 

Tarkoitukseni on inspiroida ihmisiä elämään täysillä. Haluan, että jokainen alkaa toteuttaa oman elämänsä bucket listiä.

 

Samalla Jukka pyörittää Rabbit Filmsin USA:n toimintaa viiden hengen tiiminsä kanssa. Työhön kuuluu toiminnan kehittämisen lisäksi tuotantoyhtiön eri formaattien, kuten Duudsoneiden, Possen ja Kingin, Yhdysvaltoihin mukauttaminen sekä verkostoituminen ja Amerikan myynnistä vastaaminen.

Miten Jukan aikaa riittää kaikkeen?

Hän myöntää, että pelkää ajoittain burnoutia.

”Kuluneena vuonna olen aloittanut duunit aamukahdeksalta ja lopettanut kahdelta yöllä. Tiedän, että jaksan painaa pitkälle, kunnes seinä tulee yhtäkkiä vastaan. Loppuun palaminen voi iskeä päähän kuin kakkosnelonen.”

Vaikka töitä on liikaa, vastuusta on kuitenkin vaikea luopua.

”Olen alkanut miettiä, mihin keskityn ja mistä voin päästää irti. Ettei olisi aina niin kiire. Yritän luopua jutuista, jotka vievät eniten energiaa ja eivät vie eteenpäin.”

Hollywoodissa kuin kala vedessä

Los Angelesissa Jukan oli myös luotava kontaktit alusta.

”Amerikassa kaikki riippuu ihmisistä. Et voi vaan kävellä palaveriin ja alkaa suoraan pitchata ideoitasi. Ensin pitää käydä dinnereillä ja harrastaa small talkia.”

Kaliforniassa olivat kuitenkin kaikki, jotka Jukan piti tavata. Kahdessa vuodessa hän rakensi verkostonsa kuntoon. Se vaati satoja työtapaamisia, illallisia ja juhlia.

Eikö suomalaiselle ole väsyttävää olla jenkkityyliin jatkuvasti tavoitettavissa ja yltiösosiaalinen?

 

Olen oppinut menemään täällä kuin kala vedessä.

 

Jukka sanookin rakastavansa aitoutta ja rehellisyyttä, jota suomalaiset edustavat. Mutta Los Angelesin rohkaiseva ilmapiiri sopii hänelle. Ihmiset kannustavat toisiaan, eivät kilpaile keskenään.

”Losissa ei ole olemassa liian isoja unelmia. Suomessa minulle tulivat rajat vastaan.”

”Välillä jengi tosin kannustaa Losissa niin paljon, että se on jo bullshitiä. Minun on kuitenkin helppo nähdä kaiken bullshitin läpi, koska tiedän terapian ansiosta, kuka olen.”

Lue Jukka Hildénin koko haastattelu toukokuun Ellestä.

Lue myös:

Jukka Hildén terapiastaan: ”Pelottavinta on katsoa itseään rehellisesti peiliin.”

Jukka Hildén: ”Olen Duudsoni myös isänä ja puolisona”

Kiira Korpi painonsa tarkkailusta: ”Kehoni näytti hyvältä vaikka olin oikeasti rääkätty”

Mikael Gabriel: ”Halusin menestyä, jotta sain pahan olon pois”

Euroviisu-Sandhja ystävänsä kuolemasta: ”Kuin olisin menettänyt kaksosen”

 

 

 

Teksti
Kuva Juha Mustonen
Tyyli Sofia Oksanen
Tilaa Elle

Seuraa Elleä