Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Palkittu muotikuvaaja Johnny Kangasniemi: ”Mikään työpäivä ei ole samanlainen”

04.11.2017

Ruotsin Elle valitsi Johnny Kangasniemen Style Awardseissa vuoden 2016 parhaaksi valokuvaajaksi. Johnny kuvaa kansainvälisiin muotijulkaisuihin ja suurille muotibrändeille, ja hänen agentuurinsa LundLund edustaa Ruotsin menestyneimpiä valokuvaajia.

”Nousen aamulla seitsemältä, keitän kahvia, laitan radion päälle, luen tunnin verran uutisia, käyn suihkussa ja suuntaan töihin. Siitä eteenpäin mikään työpäivä ei ole samanlainen – joinain päivinä juoksen tapaamisesta toiseen, toisena päivänä on kuvaukset studiolla tai lokaatiossa. Mieleen ovat jääneet muotikuvaukset Marokossa, jossa teimme extempore-päätöksen ajaa aavikolle. Kuvasimme siellä kunnes aurinko laski.

Pyrin pitämään itseni inspiroituneena koko ajan ja käyn siksi näyttelyissä, tanssiesityksissä, elokuvissa ja juhlimassa ystävien kanssa. Haen inspiraatiota myös Instagramista. Tosin viimeaikoina on ollut vaikea löytää aikaa kaikkeen tähän.

Johnny Kangasniemi

Johnny aloitti kuvaamisen 14-vuotiaana, kun hän koulussaan järjestetyn pimiökurssin innoittamana alkoi ottaa kuvia tyttöystävästään.

Tyylini valokuvaajana kehittyy koko ajan, mutta saan eniten kehuja siitä, miten käytän valoa ja miten mallini ovat läsnä kuvissa. Tykkään kuvata tutun tiimin kanssa, mutta on myös tärkeää tehdä yhteistyötä uusien tuttavuuksien kanssa kehittyäkseen ja tehdäkseen uusia juttuja.

Haastavaa työssäni on sosiaalisuus. Jos et ole ekstrovertti tyyppi, voi olla vaikeaa pitää hymy huulilla myydessään omaa brändiään, ja sitähän kaikki freelancerit joutuvat tekemään. Muoti on iso bisnes Tukholmassa, ja täällä on tärkeää kontaktoida ihmisiä ja pitää suhteita yllä.

Parasta työssäni on, kun näkee valmiin työn lehdessä tai julkaisussa, ja on vielä kuukausien jälkeenkin tyytyväinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vinkkini alalle haluavalle on olla nöyrä ja rehellinen itselleen. Työssä on tärkeää, että ympärillä on ihmisiä, joista pitää ja joihin luottaa.”

Lue myös:

Mallilupaus Ossi Kannosto: ”Mielikuvani alasta perustuivat Zoolander-elokuvaan”

Maryam Razavi kertoo parhaan vinkkinsä muotialalle haluavalle

Luksusmerkille työskentelevä suomalainen Janni : ”Haasteeni on kielimuuri”

 

teksti Emili Laitanen
kuvat Johnny Kangasniemi
Tilaa Elle

Seuraa Elleä