Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Isac Elliot: ”Julkisuus lisää epävarmuutta”

13.12.2019

Laulaja Isac Elliot Lundén, 18, saa jatkuvasti palautetta ulkonäöstään. Enää hän ei juurikaan seuraa somekirjoittelua.

Kuten kaikki ikäiseni, mietin todella paljon, miltä näytän. Julkisuus buustaa epävarmuutta. Ihmisten mielipiteet kuuluvat ja näkyvät. Jos en olisi ammattini vuoksi julkisuudessa, kelaisin varmaankin jatkuvasti, mitä muut minusta ajattelevat. Nyt minun ei tarvitse, sillä tiedän sen.

Puoli vuotta sitten vaihdoin hiustyyliä. Sitä ennen olin viihtynyt samassa kampauksessa lähes puolet elämästäni. Vanhassa lookissa oli turvallinen olo, sillä sitä kukaan ei ainakaan vihannut.

Jotkut tuntuvat kuvittelevan, että julkisuuden henkilöt kestävät kritiikkiä muita paremmin. Minun kohdallani se on päinvastoin. Vaikka saan positiivista palautetta paljon enemmän kuin negatiivista, haukut jäävät mieleen pyörimään. Ennen saatoin poistaa Instagram-kuvan vain yhden ilkeän kommentin takia. Nykyään en juurikaan seuraa, mitä omissa somekanavissani kirjoitetaan.

Kehityin nopeasti ja yläasteella olin jo harteikas ja kaikkia päätä pidempi. Silloin en olisi halunnut herättää kookkaudellani huomiota, vaan mieluummin sulautua massaan. Myöhemmin olen tajunnut, että pituus on hyvä asia; monet mimmit pitävät pitkistä miehistä.

Innostuin muodista vasta vähän aikaa sitten, kun täysi-ikäistyttyäni aloin viettää enemmän aikaa ulkomailla ja vierailin muun muassa Pariisin muotiviikoilla. Enää en tyydy varmoihin valintoihin, ja oudonkin näköiset jutut ovat alkaneet kiinnostaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Olen melko mukavuudenhaluinen. Treenaan salilla silloin kun huvittaa, en silloin kun pitäisi. En ole koskaan kokenut tarvetta esitellä kroppaani julkisesti. Käytän väljiä vaatteita ja aurinkolomalla istun mieluummin rantatuolissa paita päällä.

Ennen pystyin syömään pikaruokaa vaikka joka toinen päivä ilman seuraamuksia, mutta en enää. PT:n avulla fiksasin ruokavalioni kuntoon. Oloni on parempi, kun syön tavallista kotiruokaa hampurilaisten sijaan. Edelleen elämäntapani lipsahtavat helposti epäterveellisiksi. Pidän syömisestä ja välillä on vaikeaa tasapainoilla terveellisten valintojen ja mielihalujen välillä.

Alkuvuodesta hakeuduin sairaalaan rytmihäiriöiden vuoksi. Join liikaa kahvia ja energiajuomia, nukuin huonosti ja stressasin paljon. Nyt olen jättänyt kofeiinin melkein kokonaan ja alkanut mennä aikaisemmin nukkumaan, eikä ongelmia sydämen kanssa ole enää ollut.

Vanhenemisessa minua ahdistaa vain yksi asia: hiusten lähtö. Pelkään kaljuuntumista jo nyt, sillä kaikki suvun miehet isäni puolelta ovat kaljuja. Olen kuitenkin päättänyt, että jos tukkani alkaa harventua, ajelen pääni ja kasvatan parran. Teen siitä oman juttuni.

Lue myös:

Elias Gould: ”Minun ei tarvitse todistaa olevan maailman isoin artisti”

JVG:n pojat nostavat pöydälle seksiin liittyvät tabut: ”Olenko outo äijä, jos haluan vain halailla?”

Pyhimys urastaan: ”Koin, että samaistuttavalle luuserille on tilausta”

teksti Johanna Rämö
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä