Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Heli Vaaranen: ”En koskaan ajattele ikääni”

29.01.2020

Kun entiseltä huippumallilta, Väestöliiton johtavalta asiantuntijalta psykoterapeutti Heli Vaaraselta, 58, kysytään ikää, joutuu hän tarttumaan laskimeen.

Heli Vaaranen, 58, on entinen huippumalli, joka työskentelee nykyään Väestöliitossa psyko-terapeuttina.

”Olen aina inhonnut liikuntaa, joten pidän painoni kurissa tarkkailemalla syömisiäni. Puoli vuotta sitten luovuin lihasta vähentääkseni kaloreiden saantiani. Maitotuotteista en kuitenkaan pysty luopumaan – herkuttelunhaluni on sille esteenä.

Nuorena tein monta vuotta mallin töitä maailmalla. Silloin ruokaa syötiin hyvin vähän ilman, että kyse olisi ollut syömishäiriöstä. Normaali nälkä ei ole vaarallista. Jos liikkuu yhtä vähän kuin minä, on joskus siedettävä näläntunnetta.

Pidän itsessäni erityisesti paksusta, vaaleasta tukastani. Se on aina ollut helppohoitoinen: sitä ei ole tarvinnut värjätä eikä juuri kammatakaan. Leikkaan usein hiukseni itse. Harva huomaa, että tukassa on tee se itse -leikkaus.

Itsetuntoni perustuu enemmän siihen, mitä teen kuin siihen, miltä näytän. Koen tekeväni merkityksellistä työtä. Itseluottamusta tarvitaan elämän joka osa-alueella, joten sitä on vahvistettava koko ajan. Olen vahvistanut omaani opiskelemalla paljon läpi aikuisuuteni. Tieto lisää itseluottamusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viitisentoista vuotta sitten olin selkäleikkauksessa välilevyn pullistuman takia. Sen jälkeen kumartelu ja asioiden kantaminen on ollut välillä vaivalloista. Toimeliaana ihmisenä harmittaa, kun kroppa rajoittaa tekemisiäni.

Kaksikymppisenä halusin olla nelikymppinen, sillä ihailin aikuisia naisia ja heidän itsetuntoaan. Nyt on hienoa olla lähes kuusikymppinen. Eletty elämä antaa myös perspektiiviä psykoterapiatyöhön: mikään ei hätkähdytä tai ole mahdoton ratkaistava.

Nykyään en koskaan ajattele ikääni. Kun sitä viimeksi kysyttiin, minun oli tartuttava laskimeen. Tulos hämmensi, sillä edeltävällä kerralla se oli kaksi vuotta vähemmän.”

Lue myös:

Miksi yli 40-vuotiaat eivät kelpaa muotikuviin, kysyy Maria Veitola

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä