Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Gigi Hadid: ”Olen ylpeä vartalostani, enkä voi alistua haukuttavaksi.”

06.01.2017

Gigi Hadidin piti olla liian sporttinen, kunnollinen 
ja kaupallinen Pariisin näytöslavoille. Nyt hän on 
maailman halutuin ja kovapalkkaisin huippumalli.

Marraskuussa 2015 Victoria’s Secretin näytöslavalla vilkkuu reisiä. Maailman tunnetuimman alusvaatenäytöksen tähtiä ovat enkelit, vartaloillaan rahaa takovat huippumallit. Vain yhden alavartalo on verhottu lappuhaalareilla – 20-vuotiaan Gigi Hadidin.

Pääsy näytökseen ystävättärensä Kendall Jennerin kanssa oli voitto Gigille, sillä hän oli koe-esiintynyt näytöstä varten myös kahtena aiempanakin vuonna. Vartaloltaan sporttista Gigiä oli kuitenkin pidetty liian isona huippumerkkien malliksi, koska hänellä oli vaikeuksia mahtua näytösvaatteisiin.

Victoria’s Secretin show oli Gigin lopullinen läpimurto. Sen jälkeen hänen vartaloaan ei ole yritetty peittää.

th_the-girl_gigi_main

Hymyilevä nainen

Mallin uransa Gigi aloitti liki 20 vuotta sitten poseeraamalla vain kaksivuotiaana farkkutakissa Guessin kampanjassa. Lisäksi hän on työskennellyt mainoskampanjoissa esimerkiksi Tom Fordille ja Maybellinelle.

New Yorkin muotiviikolla Gigi käveli ensimmäistä kertaa helmikuussa 2014. Gigin hyväntuulinen karisma edusti uudenlaista ajattelutapaa, jonka mukaan mallit saavat hymyillä myös näytöslavalla.

Vuotta myöhemmin pysähdyin kuvaamaan Dieselin nahkatakkiin pukeutunutta Gigiä Wall Streetillä. Samasta tilanteesta otetut kuvat olivat pian jokaisen lehden sivuilla.

 

Olen omasta mielestäni sopiva! Olisi hullua olla puolustamatta itseäni. Olen ylpeä vartalostani, enkä voi alistua haukuttavaksi.”

 

Nyrkkeilyä ja purilaisia

Elämäntavoiltaan Gigi ei voisi olla kauempana Kate Mossista ja monista muista vanhan liiton muotimuusista. En ole nähnyt häntä kertaakaan juhlimassa näytösten jälkeen muiden mallien kanssa. Sen sijaan hänet saattaisi bongata illalla nyrkkeilysalilta.

Terveet elämäntavat ovat peruja high school -ajoilta, jolloin Gigi pelasi lentopalloa ja ratsasti. Niistä Gigi puhuu mielellään, kun tapaan hänet kulttuurikeskus Lincoln Centerissä New Yorkissa syksyllä 2016.

Urheilu on muovannut Gigin vartaloa ja sitä kautta meidän muidenkin käsityksiä ihannekropasta. Balmainin luova johtaja Olivier Rousteing kokee Gigin raivanneen tilaa terveemmille vartaloille muotimaailmassa.

”Kiitos Gigin esimerkin, catwalk-näytöksiin on voitu palkata terveemmän näköisiä ja sporttisempia malleja.”

Gigi on ottanut itsekin rohkeasti kantaa keskusteluun.

”Olen omasta mielestäni sopiva! Olisi hullua olla puolustamatta itseäni. Olen ylpeä vartalostani, enkä voi alistua haukuttavaksi.”

On silti hyvä muistaa, että Gigi ei ole lähelläkään XL-mallin mittoja. Hän vain ei lihastensa ja kurviensa takia istu perinteiseen androgyynien mallien muottiin.

Vapaa-ajallaan Gigi viihtyy pitkässä hupparissa, leggingseissä ja Nike-tossuissa. Hieman yllättäen hänen suurinta herkkuaan ovat juustohampurilaiset, joita hän väittää syövänsä joka toinen päivä.

”JG Melonissa New Yorkin Sohossa on parhaat hampurilaiset. Olen maistanut niitä kaikkia.”

8-16684638

Tositelevision kasvatit

Gigi varttui hienostoalueella Malibussa pikkuveljensä Anwarin ja pikkusiskonsa, myös mallina työskentelevän Bellan kanssa. Sisarusten äiti Yolanda Foster on tuttu reality-sarjasta Beverly Hillsin täydelliset naiset, isä taas on äärimmäisen varakas kiinteistövälittäjä Mohamed Hadid. Vanhemmat erosivat vuonna 2000, ja seuraavana vuonna Yolanda avioitui musiikkituottaja David Fosterin kanssa.

Myös sisarukset ovat vilahdelleet äitinsä tv-show’ssa. Yolanda on myöhemmin joutunut selittelemään kohtausta, jossa hän neuvoo 17-vuotiasta Gigiä pysymään dieetissään, koska ”Pariisissa ja Milanossa tyttöjen halutaan olevan laihanpuoleisia”.

Liekö tositelevision oppeja, että Gigi ei ole piilotellut yksityiselämäänsä. Hän ei ole arkaillut poseerata muusikkopoikaystäviensä kanssa – tai näyttäytyä heidän musiikkivideollaan, kuten on-off-poikaystävä Zayn Malikin tapauksessa.

elie-saab-s16-149

Tommyn tyttöjä

Nimi ’Gigi’ on alkujaan Yolanda-äidin Jelena-tyttärelleen antama lempinimi, joka jäi käyttöön, kun opettaja sekoitti Jelenan samalla luokalla olevaan Helenaan. Nyt nimi on brändi, jonka markkina-arvo on huikea. Tarkalleen ottaen 20 miljoonaa dollaria, sillä sen verran Gigin kerrotaan tienaavan historiallisen suuresta diilistä muotimerkki Tommy Hilfigerin kanssa.

Brändi halusi herättää henkiin takavuosien Tommy Girlin – mainoskampanjoista tutun sporttisen ja kunnollisen naapurintytön – ja Gigi palkattiin suunnittelemaan oma mallisto nimeltään Gigi X Tommy.

Viime syyskuussa muotimaailman katseet kohdistuivat New Yorkin Pier 16 -satamalaituriin, josta oli rakennettu päiväksi Tommy Hilfiger -maailma. Näytöksen avasi tietenkin Gigi Hadid. Eturivissä istui hänen perheensä, Tommyn perhe ja bestis, poptähti Taylor Swift. Modernia ajattelua edusti se, että Gigin mallisto tuli nettimyyntiin heti näytöksen jälkeen.

Lehdistötilaisuudessa Tommy ja Gigi innostuivat kehumaan tosiaan kilpaa. Kaksikon lämpimät välit ja kunnioitus toisiaan kohtaan näkyivät selvästi.

”Olen oppinut Gigiltä paljon. Hänen kunnianhimonsa ja tapansa työskennellä omistautuneesti on ihailtavaa”, Tommy sanoi.

Se on paljon sanottu mieheltä, jonka työmoraali on kova jopa amerikkalaisten mittapuulla.

Gigi kiitti postaamalla Instagramiin suloisen halauskuvan, jossa hän kertoo kiitollisuudestaan ja kutsuu Tommyä mentorikseen.

Miljoona tykkäystä.

Taru Marjamaa
kuvat TOMMY HILFIGER, imaxtree ja all over press
Tilaa Elle

Seuraa Elleä