Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Elle muistaa Teri Niittiä

10.01.2017

Maanantaina 9.1. menehtyneen Teri Niitin poismeno on järkyttänyt muotipiirejä ja kaikkia Terin tunteneita ihmisiä. Myös Ellessä hiljennyttiin maanantaina muistelemaan Terin uraa.

Tieto arvostetun tv-persoonan ja stylistin Teri Niitin menehtymisestä tavoitti Suomen muotimaailman maanantaina aamupäivällä. Ellen toimitus tulee kiitollisuudella ja kaipauksella muistamaan hänet vuosien mittaisesta ystävyydestä ja lukuisista yhteisistä töistä.

Niittiä pidettiin erittäin lahjakkaana ja valloittavana persoonana, joka on luonut näyttävän uran Suomen muotimaailmassa. Niitti työskenteli takavuosina muun muassa Elle Style Awards -gaalojen stailistina. Niitti piti näytösten langat käsissään ja säväytti juhlavieraita luovilla ideoillaan.

Idearikas stailisti muistetaan jännittävistä ja rohkeista asuvalinnoistaan niin omassa pukeutumisessaan kuin näytöslavoilla. Niitin tarkkaa silmää ja mahtavaa asennetta nähtiin televisiossa muun muassa ohjelmissa Suomen Huippumalli haussa ja Vuosia nuoremmaksi.

Terin assistentti Anu Laapotti(vas.) oli myös Terin luottoystävä. Gaalan juontaja Maria Veitola Terin stailauksessa.

Terin assistentti Anu Laapotti (vas.) oli myös Terin luottoystävä. Gaalan juontaja Maria Veitola Terin stailauksessa.

amla_6549

Ellen päätoimittaja muistelee Teriä:

Teri stailasi useat Elle Style Awards -näytökset ja ihastutti persoonallisilla ratkaisuillaan. Esimerkiksi vuonna 2014 hän yhdisteli Elle Style Awardsit juontaneen Maria Veitolan asuun Louboutinit jalkapalloilijan säärisuojiin. Sporttisuus ja rakkaus Amerikkaan näkyivät Terin stailauksissa. Silti Terin tärkeimpiä tavaramerkkejä olivat yllätyksellisyys ja kekseliäisyys.

Lokakuun 2016 I Love Me -messujen muotinäytös oli Terille erityisen tärkeä. ”Tulethan katsomaan näytöksen. Se on minulle henkilökohtaisempi kuin koskaan”, Teri meilasi.

Näytös oli lavalle rakennettuine vedenpintoineen upea: mallit kävelivät vedessä ja heidän asunsakin kastuivat. Shown alku oli poikkeuksellisen tummanpuhuva ja synkkä, kuten Terin alkuvuosi 2016.

Terin viimeiseksi näytökseksi jäi Valkoisessa Salissa järjestetty Elloksen näytös. Sen Teri kertoi tehneensä kalsareissa, koska Elloksen vaatteet pystyi tilaamaan nappia painamalla. Näytöstilan ulkopuolella olevassa salissa oli valkoinen kynttilämeri. Siinä kynttilöiden valossa kiitin Teriä hienosta näytöksestä ja toivotin hyvät joulut. Se jäi valitettavaksi viimeiseksi kohtaamiseksemme.

New Yorkista Suomeen lennähtänyt huippumalli Angelika Kallio saa Teriltä kunnon halauksen.

New Yorkista Suomeen lennähtänyt huippumalli Angelika Kallio saa Teriltä kunnon halauksen.

a_ffb6499

Teri antaa Ovo Teamille käskyn lähteä lavalle.

Teri antaa Ovo Teamille käskyn lähteä lavalle.

a_ffb6631

Teri pukee malli Johanna Grönlundille Katri Niskasen asun ylle.

Teri pukee malli Johanna Grönholmin ylle Katri Niskasen asun.

Jaakko Selin haastattelee Teriä onnistuneen näytöksen jälkeen.

Jaakko Selin haastattelee Teriä onnistuneen näytöksen jälkeen.

Kuvat Elle Style Awards 2014 -näytöksen takahuoneesta.

 

 

TEKSTI Suzanna Gembege ja Taru Marjamaa
KUVAT Mika Pollari, Janita Autio, Mari Lahti ja Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä