Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Brekku in bed -yrityksen perustajat Anna ja Tara puhuvat hitaiden aamujen puolesta

10.10.2017

Ystävykset Anna Sarmanto ja Tara Junker kyllästyivät siihen, että viikonloppuaamuisin sai kotiinkuljetuksella pelkkää pizzaa. He perustivat Brekku in Bed -yrityksen ja pian heistä tuli maan viralliset hitaan aamiaisen puolestapuhujat.

Anna Sarmanto ja Tara Junker, 21-vuotiaat helsinkiläisnaiset ovat opiskelleet ja työskennelleet ruuan parissa vuosia. He perustivat keväällä Brekku in Bed -yrityksen, jonka kautta he tuottavat tapahtumia, cateringkeikkoja ja aamupala-teemaisia pop upeja.

Katso myös näiden naisten loihtima täydellinen brunssimenu

Miten päädyitte tekemään aamupaloja?

Anna: ”Suomessa ei ollut tahoa, joka kuljettaisi aamupalaa kotiin. On ihan parasta maata omassa sängyssä ja syödä aamiaista, joka on raikasta ja ravitsevaa. Alku on ollut vauhdikas. Aloitimme huhtikuussa neljä viikonloppua kestävällä pop upilla Woltin kanssa, ja sen suosio yllätti. Tempaus poiki paljon uusia projekteja. 20 tunnin työpäivät ovat tulleet tutuiksi, ja aamupalasta on tullut meille kokopäivätyö.”

Miten luksusaamiainen loihditaan?

Tara: ”Moni syö joka aamu samanlaisen juustoleivän, vaikka kaapista löytyy usein ainekset vaikka mihin: esimerkiksi kookosmaitoa, pakastemarjoja ja kaurahiutaleita. Kahvia pitää olla aina!”

Anna: ”Suosikkini on meidän itse tekemämme kookosjugurtti lime-kookosgranolan kanssa. Luksusta granolaan saa maustamalla sen omalla suosikkimausteellaan, kuten pähkinävoilla, teellä tai kuivatuilla kukilla. Granolaa voi ripotella jogurtin, puuron tai smoothien päälle.”

Mistä löydätte inspiraation resepteihin?

Tara: ”Kierrämme tosi paljon ruokakaupoissa ja surffaamme netissä etsimässä inspistä. Matkoilla olemme supertarkkaavaisia. Lähikaupassa meitä pidetään varmaan hulluina, kun saatamme käydä siellä kymmenenkin kertaa päivässä hakemassa aineksia.”

Anna: ”Lähetämme päivittäin toisillemme reseptejä edestakaisin. Haluamme jatkuvasti keksiä jotain uutta, ja sen täytyy olla tosi hyvää! Teimme donitseja 33 kertaa, ennen kuin löysimme parhaan reseptin niihin. Vuokrasimme juuri erillisen keittiön, jossa voimme kokata vaikka kellon ympäri.”

Mitkä ovat teille tärkeimpiä arvoja ruoassa?

Tara: ”Maku on aina ykkönen. Periaatteemme on, ettemme osta mitään, missä on tuoteseloste. Ihanin aamupala on tehty itse alusta asti ja siinä on ajatusta takana. Terveellisyys tulee silloin luonnostaan.”

Millaisia tulevaisuuden haaveita teillä on?

Anna: ”Haluaisimme tehdä fine dining -aamupaloja yhteistyössä sopivan ravintolan kanssa. On hienoa yhdistää voimamme toisten pienyrittäjien kanssa. Haluamme, että Stadin ruokakulttuuri kasvaa, ja se onnistuu vain yhteistyöllä.”

Lue myös:

Malliguru Kirsi Pyrhönen: ”Suurimmat ruokavaikutteet saan ulkomailta”

Juontaja Maria Veitola: ”Ruoasta pitää tulla vahva olo”

 

teksti Henna Koste
kuvat Mari Lahti
Tilaa Elle

Seuraa Elleä