Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Bloggaaja Didem Özgün: ”Saan luvan kelvata juuri näin”

28.02.2019

Bloggaajana Didem Özgün on tottunut olemaan suurennuslasin alla.

”Pidän itsessäni eniten vihreistä silmistäni, jotka olen perinyt äidiltäni. Kun hymyilen, silmäni hymyilevät mukana. Olen perinyt vanhemmiltani myös tummat piirteeni. Minua ei ole koskaan haukuttu tummemman ihonvärini takia, vaan se on ennemminkin ollut voimavara ja rikkaus.

Kun katson itseäni peilistä, näen epäkohtia, kuten me kaikki. Vatsani voisi olla kiinteämpi, eivätkä isot varpaani sovi siroon kehooni. Rintani ovat aina olleet pienet ja vartaloni poikamainen. Minut on kuitenkin kasvatettu hyväksymään itseni juuri tällaisena.

Siitä huolimatta kokeilin keväällä botoxia otsani juonteisiin, jotka ovat häirinneet minua pitkään. Oleellista on se, että tekee asioita itsensä vuoksi, omaa elämänlaatuaan parantaakseen – ei siksi, että näyttäisi Kardashianeilta. Nopean aineenvaihduntani takia juonteet tulivat nopeasti takaisin, enkä ole täyttänyt niitä uudelleen.

Olen bloggaajana jatkuvasti suurennuslasin alla. Kun ihoni meni tänä vuonna stressin takia huonoon kuntoon, alkoi Jodelissa heti ruoskinta. Herkempää se voisi satuttaa. Minun kohdallani some ei ole lisännyt ulkonäköpaineita vaan tunnetta siitä, että saan luvan kelvata juuri näin.

Farkut_Didem

Didem Özgün, 30, on Ellen bloggaaja ja 6-vuotiaan Lucan äiti.

Sairastuin syömishäiriöön lukioikäisenä. Kaikki lähti kokeilunhalusta, enkä olisi osannut kuvitella, miten huonoon kuntoon kehonsa voi vuodessa saada. Vaikka sain syömisen hallintaan, kesti yli puoli vuotta, ennen kuin vatsani ja muu kroppani alkoi taas toimia normaalisti. Syömishäiriön pitkä­aikaisista seurauksista ei puhuta edelleenkään tarpeeksi. Nyt tiedän, että terveys on tärkeämpää kuin täydelliset vatsalihakset.

Sain Lucan 24-vuotiaana. Raskaus ei juuri muuttanut vartaloani, vaan palauduin nopeasti omiin mittoihini. Jopa rintani ovat edelleen samanlaiset kuin ennen raskautta. Muutos tapahtui pään sisällä: päätin, etten enää koskaan rääkkää kehoani vaan hellin sitä mieluummin. Käyn esimerkiksi paljon hieronnoissa, kuorin vartalon ihoa ja teen kasvohoitoja. Itseensä panostaminen ei ole itsekästä.”

Didemin blogia pääset lukemaan täältä.

Lue myös:

Juulia: ”Hyvä itsetuntoni on rakentunut kokemusten kautta”

Suvi Tiilikainen: ”Mietin, miksi olen piilotellut vartaloani 20 vuotta

Saara sairastui syömishäiriöön 14-vuotiaana: ”Oksensin, jotta en tuntisi mitään”

teksti Anni Nissi
kuva Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä