Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Antti Tuisku: ”Minua pelottavat tilanteet, joissa on paljon ihmisiä”

07.09.2017

Antti Tuisku kertoo Ellen haastattelussa, miltä tuntuu olla Suomen suosituin poptähti ja miksi hän ahdistuu ihmismassoista.

Antti Tuisku, 33, on Suomen suosituin popartisti, jolla menee lujaa – on mennyt jo pari vuotta. Antti on niitä koko kansan artisteiksi kutsuttuja nimiä, joiden biisien sanat kaikki osaavat ulkoa niin hipsteribaarissa kuin sukuhäissä.

Viimeisin  levy En kommentoi myi tuplaplatinaa ja on pysynyt Suomen virallisella albumilistalla tiukasti kaksi vuotta, ilmestymisestään lähtien.

Viime vuonna Antti sai Emma-gaalassa sekä Vuoden albumi -, Vuoden pop-albumi- että Vuoden miessolisti -palkinnon. Hän lyö yleisöennätykset niin festareilla, Rovaniemen Lappi-areenalla kuin Helsingin Hartwall Arenalla. Tänä syksynä Antti on myös Idolsin päätuomari.

Kuten Antti itse sanoo Ellen haastattelussa: Luulisi, että kusi nousisi päähän. Mutta ei:

”Minusta on tullut vain rauhallisempi ja nöyrempi. Olen miettinyt, mistä se johtuu. Ehkä siitä, että tähän olen tähdännyt.”

Mutta silti: Antti oli vasta 20-vuotias, kun hän sijoittui Idolsissa kolmanneksi ja mediapyöritys alkoi. Hän joutui kasvamaan aikuiseksi julkisuudessa.

 

Rakensin identiteettini harhaisessa maailmassa. Sellaisessa, jossa viidellä miljoonalla ihmisellä oli minusta joku mielipide.

 

Ellen haastattelussa Antti kertoo saavansa palautetta siitä, että karttaa fanejaan, ei anna nimikirjoituksia tai suostu yhteiskuviin.

”Kyse on pelosta. Minua on alkanut pelottaa tilanteet, joissa on paljon ihmisiä. Tuntuu, että en osaa hallita niitä.”

Siksi hän joutuu välillä väistelemään ihmislaumoja. Fanien sekaan ryntäämisen sijaan Antti pysyttelee mielellään lähellä kotiaan, koska siellä hän voi käydä kuntosalilla ja kaupassa ilman, että häneen kiinnitetään huomiota. Myös ystäville on itsestään selvää, että elokuviin tai baariin ei lähdetä perjantai- tai lauantai-iltaisin – silloin, kun siellä ovat kaikki muutkin.

Antti sanoo, että nykyisin parasta onkin olla tunnistamaton, tavallinen. Tällä hetkellä hän ei lähtisi vapaaehtoisesti ulkos ilman lippistä ja huppua.

 

Jos minulla on huono päivä, pyydän, että joku käy puolestani kaupassa. En halua olla epäkohtelias ihmisille, joten mieluummin olen menemättä ulos.

 

Se ei kuitenkaan tunnu uhraukselta.

”En tiedä, missä muualla edes voisin olla elämässäni. Uskon, että kaikki tapahtuu tarkoituksella”, Antti kertoo Ellelle.

 

Lue Antti Tuiskun haastattelu syyskuun Ellestä.

Lue myös:

Antti Tuisku: ”Olin niin romuna, että reagoin kaikkiin asioihin murtumalla”

Haluaisitko Antti Tuiskun personal traineriksesi – kohta se on mahdollista

Musta Barbaari: ”Luulin, että itkeminen ei lopu ikinä”

Jukka Hildén: ”Pelkään ajoittain burnoutia”

Teksti
Kuvat Fabian Björk
Tyyli Vesa Silver
Tilaa Elle

Seuraa Elleä

The access_token provided is invalid.