Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Anna Puu: ”Minulla on noin kymmenen hyvää vuotta jäljellä”

05.10.2017

Anna Puu ei suhtaudu kauneusleikkauksiin negatiivisesti, mutta haluaa ennen niihin turvautumista kokeilla ainakin kasvojoogaa.

Luulen, että ihmiset valehtelevat, kun he sanovat rakastavansa juonteitaan. Pidän siitä, että iän myötä pääkoppani kehittyy, mutta samalla tiedostan sen, että ulkonäöllisesti minulla on noin kymmenen hyvää vuotta jäljellä – sitten alkaa alamäki. Kauneuskäsitykseeni on varmasti vaikuttanut se, että rakastan seurata muotia ja katsoa kauniita naisia. Huonoina päivinä tällainen ajattelu ruokkii itseinhoa.

Enimmäkseen olen kuitenkin sinut itseni kanssa. Olen kameleontti, joka toteuttaa muutoksia fiilisten mukaan. Kun aikanaan vaihdoin vaaleasta punaiseen hiusväriin, siitä nousi hirveä haloo. Nyt kukaan ei enää jaksa kiinnostua usein tapahtuvista muutoksista ulkonäössäni, ja se on hyvä!

Äitini on aina meikannut paljon. Se on arvatenkin vaikuttanut siihen, että aloin itse käyttää ripsiväriä 14-vuotiaana ja rakastan meikkejä edelleen. Ennen keikkoja meikkaan ja kuuntelen musiikkia, ja se on kuin meditaatiota. Keikan jälkeen näytän kuitenkin aina tarhapöllöltä, vaikka käyttäisin kuinka paljon primereita tahansa.

Myös 6-vuotiasta tytärtäni kiinnostavat huulikiillot ja luomivärit. En ota sitä vakavasti, sillä muistan, miten ihanaa oli itse tuon ikäisenä plärätä äidin kynsilakka- ja huulipunakokoelmia. Ostin tytölleni juuri ensimmäisen huulipunan, mutta huolehdin, että se oli luonnonkosmetiikkaa.

Uskon, että ihon hyvinvointi lähtee suolistosta. Kun aloin kasvissyöjäksi puolitoista vuotta sitten, ihoni kirkastui merkittävästi. En ole koskaan kärsinyt iho-ongelmista, mutta iän myötä huomaan muutoksia etenkin otsassa ja kaulassa. Keskittyneenä näytän siltä, kuin minulla olisi harteillani koko maailman huolet, ja minulle on kehittymässä aikamoinen sibeliusryppy. Lisäksi toinen kulmani on toista ylempänä ja toinen silmäni siksi toista avoimempi.

Olen ajatellut opetella kasvojoogaa, jotta saisin kasvojen lihakset kohdilleen. En suhtaudu kauneusleikkauksiin negatiivisesti, mutta haluan kokeilla ensin muut vaihtoehdot. Täyteaineisiin suhtaudun skeptisemmin, sillä tiedän, miten helposti niihin jää koukkuun. Sitä paitsi pitkällä aikavälillä on ihan sama, mitä naamaansa pumppaa – lopulta painovoima voittaa kuitenkin.”

Lue myös:

Anna Puu ei stressaa tyylistä

Pipsa Hurmerinta: ”Voin vihdoin mennä ulos ilman meikkiä”

Anni Hautala: ”Feikkaaminen ei kannata”

 

teksti Anni Nissi
Kuva ville varumo
Meikki Jenny Jansson
Tilaa Elle

Seuraa Elleä