Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Vegetubettajien suosikkiresepti: Vegaaninen kurpitsaohratto ja parmesaanirouhe

28.10.2017

Syy kokeilla tätä samettista kurpitsaohrattoa? Ohra on kotimaista, kuitupitoista, edullista ja ihanaa vaihtelua esimerkiksi riisille.

Pyysimme PS Olen vegaani -kanavaa pyörittäviltä Paju Purovuolta ja Minni Väärältä heidän suosikkireseptinsä.

Naisten haastattelun voit lukea täältä.

Näin teet vegaanisen kurpitsaohraton:

neljälle

1 (n. 900 g) myskikurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl ohrahelmiä
6 dl kasvislientä
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
1/2 dl hasselpähkinä-rouhetta
150 g vegaanista tuorejuustoa
1/4 dl ravintohiivahiutaleita

1. Kuori ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet. Paloittele kurpitsa sopiviksi kuutioiksi. Levitä kurpitsapalat uunivadille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Keitä ohrahelmiä kasvisliemessä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.

3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja kuivattu rosmariini öljytyllä pannulla. Valuta ohra lävikössä ja kaada sipuliseoksen joukkoon.

4. Lisää joukkoon kurpitsapalat, tuorejuusto, ravintohiivahiutaleet sekä hasselpähkinärouhe ja kääntele ainekset sekaisin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

5. Tarjoile kurpitsaohratto juuressipsien, tuoreen timjamin ja vegaanisen parmesaanirouheen kanssa.

kurpitsaohratto

Vegaaninen parmesaanirouhe

1dl hasselpähkinärouhetta
¾ dl ravintohiivahiutaleita
suolaa

1. Sekoita aineet ja ripottele joukkoon suolaa makusi mukaan.

Vegaanisessa parmesaanissa juustoinen maku yhdistyy pähkinöiden hyviin rasvoihin ja proteiiniin.

Lue myös:

Kolme täydellistä tuorepuuroreseptiä

Hitaiden aamujen täydellinen brunssi

 

Kuvat Mari Lahti
Tilaa Elle

Seuraa Elleä