Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Puurolan perustaja Eveliina: ”Tutustuin mieheeni työni kautta, sillä hänellä oli hodaripyörä”

09.09.2017

Puurola-nimisen yrityksen perustaja Eveliina Haarala on syönyt puuroa joka päivä lapsuudestaan saakka. Sitten hän päätti tehdä suosikkiherkustaan itselleen ammatin.

Eveliina liikkuu puuropyöränsä kanssa Helsingissä. ”Kahvilassa olisi pitänyt olla paikalla aukioloaikojen mukaan. Kaipasin enemmän vaihtelua.*[/caption]

Eveliina Haarala, 25, on itseoppinut puuroguru ja Puurola-nimisen yrityksen perustaja. Hän myy valmistamiaan gluteenittomia ja vegaanisia raaka- ja tuorepuuroja ympäri Helsinkiä laatikkopyörällään liikkuen. Lisäksi Eveliina järjestää yrityksille ja tapahtumiin puurobaareja.

Miten ryhdyit puuroyrittäjäksi?

”Opiskelin jenkkikoulussa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Työskentelin muun muassa sesonkilentoemäntänä, mutta terveellinen ruoka ja hyvinvoinnin tarjoaminen muille kiinnostivat. Vuonna 2014 myimme ravintolapäivänä uunipuuroa siskoni ikkunasta Kalliossa. Seuraavana ravintolapäivänä lentokentälle valittiin kymmenen persoonallista ravintolaa, ja pääsin puurojeni kanssa mukaan. Kolmannella kerralla olin liikenteessä jo puuropyörän kanssa, ja seuraavana päivänä jatkoin rautatieasemalla. Pian oikeat myyntipaikat hahmottuivat ja kantisasiakkaat alkoivat löytää luokseni.”

 

Tutustuin myös mieheeni työni kautta, sillä hänellä oli hodaripyörä.

 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miksi valitsit juuri puuron?

”Olen syönyt puuroa pienestä asti melkein joka päivä, enkä ole vieläkään kyllästynyt. Itse suosin gluteenittomia vaihtoehtoja, kuten tattaria ja puhdasta kauraa. Minulla oli tarve saada helppoa ja terveellistä syötävää kiireessä ja halusin keksiä siihen ratkaisun. Löysin raaka- ja tuorepuurot.”

Miksi puurosta on tullut iso trendi?

”Puhtaat raaka-aineet ovat taas arvossaan. Puuro on niin monipuolista, sitä voi modifioida loputtomasti ja syödä mihin aikaan päivästä tahansa.”

Mistä puuroannokseen uutta twistiä?

”Erilaisilla päällisillä on helppo lähteä liikkeelle. Puuron voi tehdä mihin tahansa maitoon tai viljaan. Itse tykkään myös suolaisista puuroista, esimerkiksi avokado tai kananmuna toimivat niissä hyvin. Tärkeintä ovat laadukkaat raaka-aineet. Jos on aikaa, panostan mielelläni myös annoksen ulkonäköön.”

 

Toiveeni on saada tuorepuuroja kauppoihin, lentokentille ja esimerkiksi uimahalleihin korvapuustien tilalle.

 

Miten saat ihmiset maksamaan puurosta?

”Terveelliset vaihtoehdot kiinnostavat. Kahviakin saa tehtyä halvalla kotona, mutta silti ihmiset ostavat sitä kahvilasta. Kotikutoisuutta arvostetaan varmasti enemmän kuin tehotuotantoa. Helppouden lisäksi asiakas saa inspiraatiota ja vaihtelevuutta.”

Mitä haluat tehdä seuraavaksi?

”Toivoisin saavani puuroja kauppoihin, entistä helpommin ihmisten saataville. Haluan kehittää tätä, mutta yritykseni on antanut ja opettanut minulle jo nyt todella paljon. Tutustuin myös mieheeni työni kautta, sillä hänellä oli hodaripyörä. Kesällä meille syntyy vauva. Hankin juuri sähköt pyörään, niin jaksan polkea paremmin myös raskaana.”

Katso Eveliinan herkullisen tuorepuurereseptit täältä!

 

Lue myös:

Bowlien kuningatar Anna Kravin lempiresepti

Rajoja rikkova viinintekijä Nea Berglund: ”Työasuni on tuulipuku”

 

teksti Henna Huuskonen
kuvat Mari Lahti
Tilaa Elle

Seuraa Elleä