Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

PS Olen vegaani -kanavan perustajat: ”Suurin osa seuraajistamme on sekasyöjiä”

18.10.2017

Paju Purovuo ja Minni Väärä huomasivat, että vegaanisesta ruuasta puhuttiin usein syyttävään sävyyn. Naiset perustivat YouTube-kanavan, jossa kasvipohjaiseen ruokavalioon kannustetaan huumorin keinoin.

Paju Purovuo ja Minni Väärä, 28- ja 35-vuotiaat helsinkiläiset, pitävät YouTubessa suosittua PS Olen vegaani -kanavaa, jonka he perustivat syksyllä 2016. Videoilla he muun muassa jakavat reseptejä ja testaavat tuotteita. Syksyllä 2016 perustetulla kanavalla on liki 15 000 seuraajaa.

PS olen vegaani

”Suurin osa kanavamme seuraajista on aikuisia sekasyöjiä. Vegaanit eivät juuri saa meiltä uutta tietoa, vaan seuraavat meitä enemmän kannatusmielessä”, Minni (vas.) kertoo.

Kuinka ryhdyitte vegaaneiksi?

Paju: ”Kokeilimme tammikuussa 2016 vegaanihaastetta. Emme kumpikaan olleet syöneet lihaa moneen vuoteen. Siihen tottui tosi nopeasti, eikä enää tehnyt mieli syödä entiseen tapaan.”

Minni: ”Ensin asiaa tuli mietittyä eläinoikeuksien kautta, mutta ekologiset syyt tulivat heti perästä. Tämä on todella pieni uhraus siitä, ettei ruokani takia tapeta ketään.”

Mistä saitte idean YouTube-kanavaan?

Paju: ”Halusimme tehdä jotain yhdessä ja aluksi pyörittelimme ajatuksia muun muassa kahvilasta ja Instagram-yhteisöstä. Meitä kiinnosti videot ja ihmisiä vegaaniruoka, joten päädyimme YouTube-kanavaan. 2016 oli myös tavallaan vegaanivuosi: silloin tuli tosi paljon uusia tuotteita kauppoihin ja asia oli isosti esillä.”

Minni: ”Suomessa ei ollut viihdyttävää vegaanisisältöä, vaan ennemminkin vaikeasti lähestyttävää, jopa paheksuvaa ja syyllistävää. Halusimme tehdä jotain hauskaa ja samalla viedä tärkeää sanomaa eteenpäin. Ajattelimme heti, että haluamme tehdä tästä rahallisesti kannattavaa. Vaikka sanoman levittäminen on tärkeintä, näimme tässä myös hyvän markkinaraon. Nykyään kanava on päätyömme.”

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mikä on yleisin harhaluulo vegaaniruuasta?

Minni: ”Mauttomuus ja se, että ihminen olisi lihansyöjä! Ihminen on sopeutuvainen ja pärjää monenlaisella ruokavaliolla. Moni ajattelee myös, että liha pitää korvata suoraan lihankorvikkeella, mutta proteiinia saa riittävästi myös kasviksista, kuten palkokasveista, ja rasvaa pähkinöistä, öljystä tai kasvikermasta. Lihankorvikkeet ovat helppoja ja moni todella hyviäkin, mutta mielestämme paras tapa maukkaisiin vegaaniruokiin totuttelussa on etsiä hyviä vegaanireseptejä.”

Paju: ”Se ajatus on hyvä unohtaa, ettei voi enää syödä mitään. Vaihtoehtoja kyllä löytyy. Suhtaudu uusiin tapoihin uteliaisuudella. Ennen ravintoloissakin oli vegaaneille vain yksi vaihtoehto, joka sai kelvata. Nyt mennään onneksi maku edellä. Helsinki on yksi helpommista kaupungeista olla vegaani.”

Lue myös:

Puurolan perustaja Eveliina: ”Tutustuin mieheeni työni kautta, sillä hänellä oli hodaripyörä”

Pipsa Hurmerinta: ”Voin vihdoin mennä ulos ilman meikkiä”

Sara La Fountain: Ei ole ruokaa, mitä en suostu syömään”

 

 

teksti Henna Koste
kuvat Mari Lahti
Tilaa Elle

Seuraa Elleä