Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Nämä aamupalat kuuluu nauttia sängyssä – 3 ihanaa reseptiä

23.01.2020

Vällyjen välissä viivytellen nautittu aamupala takaa ihanan alun päivälle. Nämä reseptit kruunaavat aamusi – oli sitten arki tai viikonloppu.

Tarjoile karamellibanaanit kaurapuuron ja kasviperäisen maitojuoman kanssa.[/caption]

Karamellibanaanit

kahdelle

1 kypsä banaani

kookossokeria

kookosöljyä

merisuolahiutaleita

1. Puolita banaani ja halkaise puolikkaat.

2. Ripottele molemmin puolin kookossokeria.

3. Laita pannulle kookosöljyä.

4. Paista banaaneja pannulla molemmin puolin pari minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

5. Ripottele päälle merisuolahiutaleita.

Valmista näkkäri jo edellisenä iltana, niin herkku on valmis syötäväksi heti aamulla.

Makea siemennäkkäri

pellillinen

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl kurpitsansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

1/2 dl chiansiemeniä

1/2 tl suolaa

1/2 tl kardemummaa

1/2 tl Ceylon-kanelia

1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

2 dl kuumaa vettä

1/2 dl rypsiöljyä

3 rkl vaahterasiirappia

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisukkeeksi

erilaisia hilloja tai marmeladeja

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (esimerkiksi kattilassa).

3. Kiehauta vesi ja kaada se kuumana ainesten sekaan.

4. Lisää seokseen rypsiöljy ja vaahterasiirappi.

5. Sekoita kunnolla.

6. Anna seoksen seistä noin 15 minuuttia, jotta chiansiemenet turpoavat ja neste vähenee.

7. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.

8. Tasoittele seos tasaiseksi ja ohueksi levyksi toista leivinpaperia apuna käyttäen.

9. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia.

10. Anna jäähtyä. Murra tai leikkaa paloiksi.

Koristeelliset kiivipallot syntyvät näppärästi palloraudalla kovertamalla.

Chai-chiavanukas

kolmelle

4 dl maustamatonta kasvipohjaista jogurttia

1 dl kasvipohjaista maitoa

1 dl chiansiemeniä

1 tl piparkakkumaustetta

1/4 tl aitoa vaniljajauhetta

1/4 tl jauhettua muskottipähkinää

3 rkl vaahterasiirappia

Lisukkeeksi

hedelmiä

appelsiinimarmeladia

suklaista granolaa

1. Sekoita kaikki vanukkaan ainekset keskenään huolellisesti.

2. Laita seos kannella suljettavaan astiaan.

3. Anna tekeytyä yön yli.

4. Annostele aamulla tarjoilupurkkeihin.

5. Lisää lisukkeita kerroksittain makusi mukaan.

Suklainen granola

pellillinen

3 dl kaurahiutaleita

2 dl kookoslastuja

1 dl kvinoamuroja

1 dl pilkottuja hasselpähkinöitä

1 dl kaakaojauhetta

1 dl kookossokeria

2 tl merisuolahiutaleita

1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

1 dl sulaa kookosöljyä

1/2 dl vaahterasiirappia

1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

2. Sekoita kaikki kuiva-aineet kulhossa.

3. Sekoita erikseen kookosöljy ja vaahterasiirappi.

4. Yhdistä seokset ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.

5. Tasoittele.

6. Paista uunissa noin 25 minuuttia. Sekoita granolaa pellillä muutaman kerran paiston aikana.

7. Anna jäähtyä.

reseptit ja kuvat marita eriksson
Tilaa Elle

Seuraa Elleä