Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Marenkikranssi, peltipiirakka ja hedelmä-marjatarjotin – 3 ihanaa kesäherkkua

20.06.2019

Makeat mutta raikkaat marenkikranssi, peltipiirakka ja hedelmä-marjatarjotin sopivat juhlissa tarjottaviksi – tai kesän kunniaksi nautittaviksi ihan milloin vain.

Runsas ja näyttävä kesäkattaus syntyy minimivaivalla. Nämä herkut ovat paitsi gluteenittomia myös vegaanisia, joten ne pärjäävät helteessä maitotuotteita sisältäviä leivonnaisia paremmin.

Hedelmä-marjatarjotin

Hedelmä-marjatarjotin

viinirypäleitä
mansikoita
nektariineja
päärynöitä
kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
kuivattuja taateleita
pähkinöitä
tummaa suklaata
gluteenittomia ja vegaanisia digestive-keksejä

Suklaadippi

1 dl kaakaojauhetta
1 dl vaahterasiirappia
1/2 dl mantelimaitoa
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl intiaanisokeria
ripaus jauhettua merisuolaa

Valmistusohje:

1. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Jos seos on liian jähmeää, lämmitä sitä hetken ajan pienessä kattilassa miedolla lämmöllä ja vispaa tasaiseksi.
2. Säilytä valmista dippiä jääkaapissa. Jähmettynyt dippi löysenee huoneenlämmössä.

Huom. Varaa raaka-aineita myös tarjottimen uudelleen täyttämistä varten.

peltipiirakka

Peltipiirakka valmistuu ilman uunia vaatimattomassakin kesäkeittiössä.

Peltipiirakka

400 g gluteenittomia ja vegaanisia digestive-keksejä
150 g maidotonta margariinia
1 dl kookossokeria
1 tl jauhettua inkiväärimaustetta

Täytteeseen

2 dl kauravispiä
5 dl kookoskermaa
1 dl tomusokeria
1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

Koristeluun

tuoreita marjoja ja mintunlehtiä

Valmistusohje:

1. Hienonna keksit kaulimella esimerkiksi pakastepussissa.
2. Sulata margariini.
3. Kaada keksimurut kulhoon ja lisää sekaan sula margariini, sokeri ja jauhettu inkiväärimauste.
4. Sekoita tasaiseksi.
5. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tiiviisti.
6. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
7. Vatkaa kauravispi vaahdoksi.
8. Vatkaa toisessa kulhossa kookoskerma ja tomusokeri kuohkeaksi.
9. Yhdistä seokset ja mausta vaniljalla.
10. Ota kovettunut keksipohja jääkaapista ja siirrä se halutessasi varovasti tarjoiluvadille.
11. Levitä täyte pohjan päälle.
12. Koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.

Huom. Laita kauravispi ja kookoskerma jääkaappiin valmistamista edeltävänä päivänä.

marenkikranssi

Koristele marenkikranssi vaahdotetulla vispillä ja marjoilla.

Marenkikranssi

1 1/2 dl säilykekikherneiden lientä
1 tl omenasiiderietikkaa
2 dl sokeria
1/2 tl ksantaania
2 tl perunajauhoja
ripaus aitoa vaniljajauhetta

koristeluun

2 dl kasvipohjaista vispiä vaahdotettuna
ripaus aitoa vaniljajauhetta
marjoja, syötäviä kukkia, mintunlehtiä

Valmistusohje:

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen.
2. Mittaa kulhoon kikherneiden liemi. Lisää liemeen omenasiiderietikka. Vatkaa seosta sähkövatkaimella noin 5 minuuttia tai kunnes siitä on muodostunut vaaleaa ja kuohkeaa vaahtoa.
3. Lisää sokeri muutamassa erässä samalla vatkaten.
4. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on todella jämäkkää, paksua ja kiiltävää.
5. Lisää joukkoon ksantaani, vaniljajauhe ja perunajauho. Vatkaa vielä hetki, jotta ainekset sekoittuvat.
6. Levitä paksu marenkivaahto lusikan avulla leivinpaperille kranssin muotoon, jonka halkaisija on noin 20 cm.
7. Laita marenki uuniin ja paista 2,5 tuntia, kunnes pinta on rapea. Älä avaa luukkua paistamisen aikana.
8. Sammuta uuni, avaa uunin luukku raolleen ja anna marengin kuivua uunissa, kunnes se irtoaa leivinpaperista varovasti nostamalla.
9. Koristele ennen tarjoilua vaahdotetulla kasvipohjaisella vispillä ja marjoilla.

Huom. Tee marenki mieluiten tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se saa kuivua rauhassa yön yli.

Lue myös:

Bliss balls -reseptit, jotka vievät kielen mennessään

Gluteeniton ja vegaaninen kakkupohja + 3 herkullista täytettä

Smurffilatte, punajuurilatte ja suklaalatte – 3 herkullista vaihtoehtoa kahville

 

reseptit ja kuvat Marita Eriksson
Tilaa Elle

Seuraa Elleä