Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Malliguru Kirsi Pyrhönen: ”Suurimmat ruokavaikutteet saan ulkomailta”

21.09.2017

Kirsi Pyrhösen resepteissä on ripaus muodikkuutta ja runsaasti eri maiden makuja. Kirsi kokkaa Helsingin-keittiössään mutkatonta ruokaa ekologisuus edellä.

Näkyykö keittiössäsi kotimaisuus vai kansainvälisyys?

”Molemmat. Yritän valita kotimaisia raaka-aineita sesongin mukaisesti, mutta suurimmat ruokavaikutteet tulevat ulkomailta. Käytän paljon kookosmaitoa, linssejä ja hummusta. Punainen lanka ovat terveelliset ja ekologiset raaka-aineet.”

Millaisia ruokia syöt arkisin?

”Lempiruokiani ovat bataatti, dahl-linssimuhennos ja erilaiset kvinoasalaatit. Avokadoa lisään kaikkialle. Maitoa en ole juonut vuosiin, mutta syön juustoja ja joskus myös jugurttia.”

Mitä syöt aamiaiseksi?

”Sekoitan tahinia kaurapuuroon. Yhdistelmä on jännittävä, eikä pelkkä kaurapuuro sitä paitsi pidä nälkää. Heitän sekaan vielä puolukoita, ja voilà! Smoothieen laitan mustaherukoita tai tyrnimarjoja. Myös lehtikaali sopii smoothieen, mutta se tarvitsee seurakseen jotain maukasta.”

Entä reissussa?

”Olen kuvausmatkoilla tarkka aamiaisesta. Ranskassa aamupala voi olla huono, mutta illallinen mahtava. Käsilaukustani löytyy hätävarana aikaisia lentoja varten Elovenan pikapuuropusseja, chian siemeniä, hedelmiä ja pähkinöitä.”

Miten valmistaudut kiireiseen viikkoon?

”Hankin kotiin nopeasti valmistettavia ruokia: keittiöstäni löytyy aina avokadoa, banaania, tahinia, salaattia, bataattia, porkkanoita, herneitä, papuja ja tomaattimurskaa. Keitän valmiiksi lisukkeet, kuten tattarin, kvinoan tai linssit. Suosin myös mutkattomia tuorepuuroja.”

Mitä syöt, kun sinun tekee mieli herkutella?

”Ennen söin paljon karkkia, mutta nyt valitsen hyvän ruoka-annoksen. Jos haluan herkutella, 
syön suklaata tai vanhanajan vaniljan makuista 
jäätelöä.”

Paras ruokavinkkisi?

”Käytä salaattiin kokonaisia yrttinippuja tavallisen salaatin sijaan. Yrtit ovat ravinnerikkaampia. Ne kannattaa käyttää kerralla kokonaan, jotta ne eivät kuivetu ikkunalaudalle.”

Lue myös:

Ninja Sarasalo: ”Ajattelen, että ruoka on lääke”

Huippumallin välipalavinkki: helppo tuorepuuro

Rajoja rikkova viinintekijä Nea Berglund: ”Työasuni on tuulipuku”

 

Suzanna Gembege Kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä