


Kesäherkut kulkevat piknikille tai nyyttäreille kätevästi läpinäkyvissä lasipurkeissa, joissa värikkäät eväät pääsevät oikeuksiinsa. Kertakäyttöastiat korvaavat purkit ovat pieni ekoteko ja minimoivat samalla mukana kuljetettavien astioiden määrän.

Mojito-makuvesi
yhdelle
2 1/2 dl kylmää vettä
1/2 lime lohkoina
pari ohutta siivua kurkkua
muutama mintunlehti
Valmistusohje:
1. Pese lime ja kurkku hyvin.
2. Leikkaa lime lohkoiksi ja siivuta kurkku pystysuunnassa esimerkiksi juustohöylällä.
3. Laita limelohkot, kurkkusiivut ja mintunlehdet pulloon.
4. Täytä pullo kylmällä vedellä ja anna maustua noin 5 minuuttia. Jos et nauti makuvettä heti, lisää vesi vasta myöhemmin.
Kokeile erilaisia makuyhdistelmiä: marjoja, sitruunalohkoja ja minttua tai rosmariinia ja greippiä. Puhdista aina raaka-aineet hyvin. Jos mahdollista, tarjoile makuvedet jäämurskan tai -palojen kanssa.
Suklaaraakakakku
kuudelle
Pohja
2 dl mantelijauhetta
1/2 dl raakakaakaojauhetta
1/4 tl merisuolahiutaleita
2 rkl vaahterasiirappia
1/2 dl sulaa, neutraalin makuista kookosöljyä
Täyte 1
3 dl cashewpähkinöitä (liota yön yli kylmässä vedessä, huuhtele ja valuta)
1 dl sulaa kaakaovoita
1/2 dl sulaa kaakaomassaa
1/2 dl raakakaakaojauhetta
1/2 dl vaahterasiirappia
2 rkl kookossokeria
ripaus merisuolahiutaleita
1,25 dl vettä (kiehauta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi)
Täyte 2
3 rkl sulaa, neutraalin makuista kookosöljyä
3 rkl vaahterasiirappia
3 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus merisuolahiutaleita
ripaus aitoa vaniljajauhetta
koristeluun mintunlehtiä
Valmistusohje:
1. Sulata kookosöljy vesi-hauteessa.
2. Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa.
3. Painele massa tarjoilupurkkien pohjalle. Siirrä purkit jääkaappiin odottamaan täytteitä.
4. Sulata ensin kaakaovoi ja sitten kaakaomassa vesihauteessa.
5. Laita liotetut cashewpähkinät ja muut täytteen 1 ainekset tehosekoittimeen. Sekoita silkkisen tasaiseksi.
6. Lisää täyte 1 tarjoilupurkkeihin ja siirrä purkit takaisin jää-kaappiin.
7. Sekoita täyte 2:n ainekset kulhossa.
8. Lisää täyte 2 tasaisesti tarjoilu-purkkeihin. Silota lopuksi pinta lusikalla.
9. Anna purkkikakkujen hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia. Hellesäällä purkkikakut kannattaa pakata kylmäkassiin.
Huom. Käytä huoneen-lämpöisiä raaka-aineita, jotta saat sileän ja kermaisen koostumuksen.
Tofusalaatti, kastike, vesimelonisalsa ja nachot
yhdelle
Tofusalaatti
1 dl kypsää kvinoaa
150 g valmiiksi marinoitua tofua
1/2 kourallista punakaali-raastetta
1/2 kourallista porkkana-raastetta
salaattisekoitusta, babypinaattia ja esimerkiksi silmusalaattia maun mukaan
Kastike
2 rkl Tamari-soijakastiketta
1 rkl limen mehua
1/2 tl seesamiöljyä
1/4 tl riisiviinietikkaa
1 tl vettä
1 tl intiaani- tai kookossokeria
Vesimelonisalsa
1/4 pientä vesimelonia
1/2 limen mehu
1/2 chilipalko
1/2 rkl oliiviöljyä
ripaus merisuolahiutaleita
maun mukaan lehtipersiljaa tai korianteria
Valmistusohje:
1. Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
2. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja painele ylimääräinen neste pois. Kuutioi.
3. Kuumenna paistinpannu ja laita tofupalat ruskistumaan. Paista välillä käännellen, kunnes palat ovat saaneet väriä pintaan. Anna palojen jäähtyä.
4. Kokoa salaatti purkkiin laittamalla pohjalle ensin kvinoa ja sitten tofupalat. Lisää punakaali- ja porkkanaraaste. Laita päällimmäiseksi salaattisekoitus, babypinaatti ja silmusalaatti.
5. Laita kastikkeen ainekset pieneen purkkiin ja sekoita.
6. Kuutioi vesimeloni ja hienonna chili sekä persilja tai korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään, laita purkkiin ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Tarjoile nachosipsien kanssa.
Voit myös käyttää maustamatonta tofua. Laita silloin kastike purkin pohjalle ja sen päälle ruskistetut tofukuutiot. Näin tofu marinoituu itsestään.
Reseptit on laatinut Marita Eriksson, 35, joka pitää kasvipohjaiseen ruokaan, aamupaloihin ja herkkuihin erikoistunutta Instagram-tiliä nimeltä @myblissktchn.
Lue myös:
Helsingin parhaat piknikpaikat
5 x Helsingin paras brunssi – nämä trendipaikat haluat testata