Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kasvissosekeitto on edullinen ja nopea ruoka – 3 herkullista reseptiä

12.11.2019

Sosekeitto on edullinen ja nopeasti valmistuva ruoka, jota on helppo muokata mieleisekseen maustamalla tai erilaisilla lisukkeilla. Nämä maukkaat vegaaniset ja gluteenittomat keitot ovat kirpeiden syyspäivien herkku.

Pehmeä kasvissosekeitto Omenalisukkeen kirpeys terävöittää kasviskeiton pehmeää makua.[/caption]

Pehmeä kasvissosekeitto

neljälle

Ainesosat:

2 rkl rypsiöljyä

1 omena

1 sipuli

1 chili

9 dl kasvislientä

1 bataatti (noin 300 g)

2 perunaa

2 porkkanaa

suolaa

mustapippuria

valkosipulijauhetta

Lisukkeeksi:

rucolaa

omenakuutioita

chilihiutaleita

suolattuja pistaasipähkinöitä

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valmistusohje:

  1. Lämmitä rypsiöljy kattilassa.
  2. Lisää pilkotut sipuli ja chili sekä kuorittu omena.
  3. Kuullota hetki.
  4. Lisää kuuma kasvisliemi.
  5. Lisää pestyt, kuoritut ja pilkotut bataatti, porkkanat ja perunat.
  6. Anna kiehua, kunnes bataatti-, porkkana- ja perunalohkot ovat kypsiä.
  7. Soseuta keitto sauva-sekoittimella.
  8. Maista. Mausta makusi mukaan suolalla, rouhitulla musta-pippurilla ja valkosipulijauheella.
  9. Tarjoile rucolan, omena-kuutioiden, chilihiutaleiden ja suolattujen pistaasipähkinöiden kanssa.

Keitto on helppo lounas. Pakasta sitä valmiina annoksina kiireisiä päiviä varten.

Tulinen linssikeitto

Jos haluat linssikeitosta löysempää, lisää joukkoon vettä valmistuksen loppupuolella.

Tulinen linssikeitto

neljälle

Ainesosat:

2 rkl kookosöljyä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

jauhettua inkivääriä

1 tl currya

1 tl kurkumaa

ripaus kanelia

ripaus chilihiutaleita

6 dl kuumaa kasvislientä

1 tölkki kokonaisia kuorittuja tomaatteja

2 rkl tomaattipyreetä

1 tetra (250 ml) kookoskermaa

2 tölkkiä (noin 450 g) punaisia, käyttövalmiita linssejä valutettuna

suolaa

mustapippuria

Lisukkeeksi:

korianteria

salsaa

gluteenitonta leipää

Valmistusohje:

  1. Lämmitä kookosöljy kattilassa.
  2. Lisää silputtu sipuli ja valkosipuli.
  3. Lisää inkivääri, curry, kurkuma, kaneli ja chilihiutaleet.
  4. Kuullota hetki.
  5. Lisää kuuma kasvisliemi.
  6. Lisää loput ainekset linssejä lukuun ottamatta. Kiehauta ja sekoittele.
  7. Madalla lämpöä. Anna keiton hautua kannen alla noin 20–30 minuuttia välillä sekoittaen.
  8. Lisää valutetut ja huuhdellut linssit. Anna hautua vielä 10 minuuttia.
  9. Maista. Mausta makusi mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  10. Tarjoile korianterin, salsan ja leivän kanssa.

Salsa

Ainesosat:

6 tomaattia

1 punasipuli

1 limen mehu

jalapenoja maun mukaan

ruukku tuoretta korianteria

merisuolahiutaleita

mustapippuria

tilkka oliiviöljyä

Vinkki: Tulisten makujen ystävä lisää salsaan useamman jalapenon.

Valmistusohje:

  1. Pilko tomaatit ja jalapenot. Silppua sipuli ja korianteri.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.
tomaattikeitto

Jos et ehdi valmistaa mausteisia kookoslastuja, voit ripotella keiton päälle lastuja myös sellaisenaan.

Täyteläinen tomaattikeitto

neljälle

Ainesosat:

2 rkl rypsiöljyä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

2 porkkanaa

2 tölkkiä kokonaisia kuorittuja tomaatteja

1 rkl tomaattipyreetä

5 dl kasvislientä

1 laakerinlehti

savupaprikajauhetta

suolaa

mustapippuria

chilihiutaleita

Lisukkeeksi

basilikaa

mausteisia kookoslastuja

kaurakermaa (varmista gluteenittomuus tarvittaessa)

Valmistusohje:

  1. Lämmitä rypsiöljy kattilassa.
  2. Lisää silputut sipuli ja valkosipuli sekä pilkotut porkkanat.
  3. Kuullota hetki.
  4. Lisää kuuma kasvisliemi.
  5. Lisää tomaatit ja tomaattipyree.
  6. Kiehauta. Madalla lämpöä ja hauduttele muutama minuutti.
  7. Kun porkkanat ovat kypsiä, soseuta keitto sauvasekoittimella.
  8. Lisää laakerinlehti.
  9. Maista. Mausta makusi mukaan savupaprikajauheella, suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla.
  10. Tarjoile basilikan, mausteisten kookoslastujen ja kaurakerman kanssa.

Mausteiset kookoslastut sopivat myös naposteluherkuksi.

Mausteiset kookoslastut

Ainesosat:

4 dl paahdettuja kookoslastuja

1 rkl rypsiöljyä

2 rkl Tamari-soijakastiketta

1 rkl vaahterasiirappia

ripaus savupaprikajauhetta

ripaus cayennepippuria

ripaus suolaa

Valmistusohje:

  1. Lämmitä uuni 150 asteeseen.
  2. Sekoita kookoslastut muiden ainesten kanssa kulhossa.
  3. Levitä lastut leivinpaperin päälle uuninpellille ja paahda niitä uunissa noin 10–15 minuuttia.
  4. Sekoita lastuja varovasti pari kertaa paahtamisen aikana.
  5. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Reseptit on laatinut Marita Eriksson, 35, joka pitää kasvipohjaiseen ruokaan, aamupaloihin ja herkkuihin erikoistunutta Instagram-tiliä nimeltä @myblissktchn.

Lue myös:

Millaisia ruokatrendejä Instagramissa nähdään seuraavaksi, Marita Eriksson?

Smurffilatte, punajuurilatte ja suklaalatte – 3 herkullista vaihtoehtoa kahville

Bliss balls -reseptit, jotka vievät kielen mennessään

reseptit ja kuvat marita eriksson
Tilaa Elle

Seuraa Elleä