Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kakkumuija Mona Tähtinen: ”Jos kakku saa ihmiset hymyilemään, olen onnistunut”

27.08.2017

Mona Tähtisen kakut ovat ensisijaisesti taiteellisia luomuksia, gluteenittomuus tulee bonuksena.

Helsinkiläinen Mona Tähtinen, 33, on itseoppinut gluteenittomien täytekakkujen leipuri, joka tunnetaan myös nimellä Kakkumuija. Hän on tällä hetkellä virkavapaalla koulukuraattorin työstään, koska omistautuu kakkuyritykselleen 
Say It With a Cake.

MITEN KIINNOSTUIT KAKUISTA?

”Tykkäsin kakuista ja leipomisesta, mutta joudun sairauteni vuoksi välttämään gluteiinia. Aloin kolme vuotta sitten kehitellä keittiössäni täytekakkuja, joissa pääasia on taiteellinen ja kaunis ulkomuoto. Koska keittiöni oli gluteeniton, oli selvää, etten leivo vehnäjauhoista lainkaan. Pikkuhiljaa sana levisi, ja huomasin leipovani tilauksesta jo niin monelle tutulle ja tutun tutulle, että oli aika perustaa oma yritys.”

 

MISTÄ HAET INSPIRAATIOTA?

”Luonnosta, taiteesta ja jokapäiväisestä elämästä. Selailen myös Pinterestiä, siellä innostavat kuvat esimerkiksi australialaisista jälkiruoka-baareista ja niiden annoksista.”

GLUTEENITTOMAN KAKKUSI SALAISUUS?

”Taikinareseptini ovat syntyneet kokeilemalla, pienten erheiden kautta. Käytän taikinassa vehnäjauhojen sijaan ksantaania ja psylliumia ja nesteenä piimää tai maitoa. Jos tavalliset maitotuotteet eivät sovi, ne voi korvata manteli- tai kauramaidolla. Kakut kuorrutan itsetehdyllä kreemillä. Teen kakun väliin tulevat hillotkin itse. Ainoastaan koristekarkit tulevat valmiina.”

MITEN VALITSET ASIAKKAALLE SOPIVAN KAKUN?

”Pyrin kuuntelemaan asiakasta ja ymmärtämään, millainen tyyppi hän on. Asiakas voi toivoa vaikkapa tiettyjä värejä. Lopulta luon toiveista ja omista visiostani kakun, joka on 
asiakkaalle yllätys. Jos kakku saa ihmiset hymyilemään, olen onnistunut.”

 

Katso Monan gluteenittoman kakun resepti: Se täydellinen gluteiiniton kakku on tässä

 

Monan leivontakirja Say It With a Cake – Kakkumuijan gluteenittomat täytekakut (WSOY) ilmestyi toukokuussa.

teksti Taru Marjamaa
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä