Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Elle tapasi it-tyttö Camilla Fayedin

08.02.2017

Suomalais-englantilainen Camilla Fayed on malli ja it-tyttö, joka luottaa moderniin vegaaniruokaan. Hänen Farmacy-ravintolansa tarjoaa orgaanisia herkkuja Lontoon Notting Hillissä.

Kuka:

Lontoossa asuva 31-vuotias ravintoloitsija, malli ja seurapiiritähti. Camillan isä on egyptiläinen liikemies Mohamed Al-Fayed, joka omisti muun muassa Harrods-tavaratalon. Camillalla on orgaanista ruokaa tarjoava Farmacy-ravintola Lontoon Notting Hillin kaupunginosassa.

Mistä sait idean omaan ravintolaan?

”Olin lomalla Yhdysvalloissa, jossa terveellistä, hyvältä maistuvaa ruokaa oli helposti saatavilla, toisin kuin Englannissa.  Asialle oli tehtävä jotain. Vegaaniruoan ei tarvitse olla tylsää, mautonta mössöä. Päinvastoin – se voi olla taivaallista ja koukuttavaa.”

Miten valmistaudut?

”Harjoittelin vegaaniruoan valmistusta brasilialaisen pääkokkini Joaon kanssa kahdeksan kuukautta. Kokeilimme reseptejä ja raaka-aineita. Opin bisneselämää jo nuorena lontoolaisessa Harrodsin tavaratalossa, jossa vietin paljon aikaa, koska isäni omisti sen. Tiesin, että ravintolan pyörittäminen on haastavaa. Onneksi minulla on nyt 50-henkinen, fantastinen tiimi.”

Miten Farmacy eroaa muista ravintoloista?

”Käytämme vain puhtaita ja orgaanisia raaka-aineita. Tarjoamme ruokailukokemuksen ilman huonoa omaatuntoa. Meillä voi keskittyä nauttimaan, ei murehtimaan kaloreita tai kemikaaleja.”

Millaisia asiakkaita ravintolassa käy?

”Osa heistä noudattaa vegaanista ruokafilosofiaa, osa taas on kiinnostunut ravintolan edustamasta elämäntyylistä. Tunnettuja asiakkaitani ovat esimerkiksi muotisuunnittelija Stella McCartney, näyttelijä Liv Tyler ja megastara Madonna.

Äitisi Heini Wathén on suomalainen. Näkyykö Suomi ruokalistalla?

”Keittiömme on hyvin kansainvälinen. Annoksistamme välittyy suomalaisten marjojen ja vihannesten värikkyys ja puhtaat maut.”

Mikä on bestseller-annos?

”Farmacy-hampurilainen, jota varten testasimme kasvispihvin koostumusta viikkoja. Päädyimme höyrytetystä hirssistä ja mustista pavuista tehtyyn versioon. Jopa lihan ystävät kehuvat pihvin makua.”

Teksti
Kuvat Farmacy
Tilaa Elle

Seuraa Elleä