Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Vietä oma loma: lähde yksin laskemaan

10.03.2017

Välillä on päästävä tekemään yksin sitä, mistä tykkää.

”Vitsailu ja pulputus vaimenevat, kun gondolihissi kohoaa yhä korkeammalle. Ehkä se on vuorten hiljaisuus, joka saa vaipumaan omiin ajatuksiin.­ Hiljaiseksi vetää myös jännitys, sillä edellisistä laskuistani Alpeilla on ­vuosia.

Lähden tulemaan 2 251 metriä ­korkean Stubnerkogelin huipulta alas. Liu’un ensimmäiseen laskuun keskittyneenä ja kurvien linjoja hakien. Harvoin sitä on arjessa näin läsnä kuin nyt.

Lumi pöllyää, ja nautin hyväkuntoisista rinteistä. Arjen vaatimukset tuntuvat äkkiä kaukaisilta. Yleensä lasken ­lapsieni kanssa ja ohjailen heitä sauvoilla, mutta nyt saan kokeilla rajojani haastavissa rinteissä. Ihanaa olla vastuussa vain itsestään.

Ja mikä parasta: rinteessä ei pysty somettamaan! Aistin vain sukset, maiseman ja auringon.

Lue myös: Ruotsin Lappi on intohimoisen laskettelijan unelma

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toisella rinneosuudella onnistumisen ilo vaihtuu pelkoon. Niukan lumitilanteen takia joudun laskemaan

mustan rinteen, vaikka valitsen yleensä vain lempeitä sinisiä ja punaisia.

Jyrkkä rinne tekee tiukkaa, mutta sisu ei anna periksi. Tulen vaativan, jäisen laskun kaikkea muuta kuin tyylikkäästi alas. Pysyn silti pystyssä.

Bad Gasteinissa rinteet vaativat hyvää kuntoa, sillä pisimmät ovat 11 kilometriä pitkiä. Sopii kaikille meille, jotka tykkäävät, että laskeminen myös tuntuu lihaksissa.

Alpeilla on testattava rinne­ravintolat. Tapaan muun matkaseurueen Bellevue Almissa, joka on yksi Euroopan vanhimmista rinneravintoloista. Syön kuumaa, mausteista gulassikeittoa, ja samalla alppiaurinko hellii kasvojani. Autuutta!

Takana on täydellinen päivä ja viisikymmentä kilometriä laskuja. Mietin enää kahta asiaa: haluanko lillumaan Felsentherme-kylpylään vai riisunko monot ja lähden Silver Bulletin after skihin.”

Lue myös: Lapin-matka on uusi surffiloma

Vaikutukset: itseluottamus vahvistuu, jylhät maisemat ­tekevät arjen haasteista mitättömiä, vuoristoilma ­aiheuttaa ihanat happiöverit.

Itävallan Bad Gasteiniin tekee matkoja STS Alppimatkat. Lähin lentokenttä on Salzburgissa, tunnin ajomatkan päässä.

Lue myös:

Vietä oma loma: lähde hyvinvointileirille

Vietä oma loma: lähde kuvataideleirille

 

 

 

Teksti ja kuva taru marjamaa
Tilaa Elle

Seuraa Elleä