Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Näin kaunistut Ateenassa – 5 vinkkiä hyvinvointilomalle

22.04.2017

Ateena on paitsi yksi maailman vanhimmista ja kaoottisimmista kaupungeista, myös täydellinen kohde hyvän olon lomalle.

1. Puhdistu saaristossa

Yhdistä kaupunkilomaan pala kreikkalaista saaristoelämää. Hyppää Ateenasta lauttaan, jolla pääset lähisaariin 1–2 tunnissa. Saaret, kuten Agistri, Hydra ja Aegina, ovat suosittuja lomakohteita myös ateenalaisten keskuudessa, mikä ei ole ihme: Kreikan saaristo on kauneudessaan vertaansa vailla. Myös kreikkalaiset lomailevat sen vuoksi saarillaan sen sijaan, että lähtisivät ulkomaille. Merellä ilma on puhtaampaa, melu vaimeampaa ja elämänrytmi hidastuu.

Saarille pääsee kohtuuhintaan Ateenasta erilaisilla aluksilla, joista valtaosa on autolauttoja. Kesäisin saaristoon kulkee myös nopeita katamaraaneja. Kuvankauniille saarelle voi tehdä päiväretken, mutta suosittelemme viettämään saarella ainakin yhden yön.

2. Unohda liha

Kreikkalaiset rakastavat liharuokiaan, mikä näkyy Ateenan ravintolatarjonnassa. Silti kaupungissa on nykyisin yhä enemmän kasvisruokaan painottuneita ravintoloita.

Vegaaniruokaan keskittynyt Avocado-ravintola sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Akropolis-kukkulalta. Listalta löytyy superherkullisia kasvisruokia, kuten lämmintä lehtikaalisalaattia, uunikurpitsaa, avokadohummusta ja tietenkin tuorepuristettuja mehuja.

Nikis 30, avocadoathens.com

Mainos alkaa
Mainos päättyy

3. Hikoile historiallisesti

Tiedäthän tunteen, kun lähdet lenkille uudessa kaupungissa? Maisemat ovat niin kiinnostavia, että unohdat kuntoilevasi. Ateenassa tunteen voi kertoa sadalla. Kun lähdet kohoamaan kohti historiallisen Akropolis-kukkulan lakea, maisemaa on vaikea päihittää. Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva linnavuori sijaitsee keskellä Ateenaa. Sen laelta aukeavat huikeat 360 asteiset näkymät alas kaupunkiin. Samalla voit ihailla Antiikin ajan henkeäsalpaavia muistomerkkejä, kuten kokomarmorista Parthenonin temppeliä.

Varaa tähän reilusti aikaa, hyvät kengät, vettä sekä auringolta suojaava hattu. Kukkula on jyrkkä ja maasto epätasaista. Kannattaa myös istahtaa marmoriselle penkille ja jäädä tuijottamaan yhtä maailman vanhimmista kaupungeista ennen laskeutumista nykyajan pariin.

Vinkki: Jos haluat lenkille panoraamanäkymillä mutta kaihdat turistipaljoutta, suuntaa Strefi Hillille. Hipsterialue Exarcheialla sijaitseva kukkula tarjoaa yhtä upeat näkymät kuin Akropolis – mutta ilman turistivirtoja. Täällä törmäät paikallisiin juoksulenkillä, koiraa ulkoiluttamassa tai iltaa viettämässä. Ole varovainen pimeän laskeuduttua, sillä alueella on silloin rauhaton maine.

4. Löydä kreikkalainen kauneussalaisuus

Ateenassa et voi välttyä näkemästä apteekkimaisen virtaviivaisia kosmetiikkapurkkeja, joita koristavat värikkäät kasvien kuvat ja ympäröi syötävän herkullinen tuoksu. Kyseessä on mahdollisesti Kreikan tunnetuin brändi, Korres. Kosmetiikkamerkki on panostanut perustamisvuodestaan 1996 asti tuotteidensa luonnonmukaisuuteen ja tehokkuuteen. Se on kannattanut: pienestä ateenalaisesta apteekista alkaneella Korresilla on nykyisin 6 000 myyntipistettä Kreikassa, ja sitä myydään ulkomailla aina New Yorkista Pariisiin, Japaniin ja Suomeen saakka.

Kuten Ateenan keskustassa sijaitsevassa Korres-liikkeessä huomaa, valikoima on kattava. Hyllyillä on ihon-, vartalon- ja hiustenhoitotuotteita, meikkejä, aurinkotuotteita ja tuoksuja. Myös sarjan ensimmäinen tuote, karheaan kurkkuun auttava aromaattista hunajaa ja anista sisältävä yrttisiirappi, on edelleen myynnissä.

Tuotteissa vaikuttavat kreikkalaiset tehoraaka-aineet, kuten villiruusu, mustamänty ja Santorinin saaren viinirypäleet.

Korres Natural Products -liike, Ermou 4, korres.com

Vinkki: Piipahda myös Korresin juurilla, Ateenan ensimmäisessä homeopaattisessa apteekissa. Siellä brändin perustaja, Ateenan yliopiston lääketieteen opiskelija George Korres alkoi sekoittaa ensimmäisiä Korres-tuotteita liki kolmekymmentä vuotta sitten. Apteekki on pieni ja suloinen kuin satukirjasta. Työntekijöitä tuntevat tuotteet läpikotaisin, sillä he ovat viihtyneet apteekkitiskin takana vuosikausia.

Korres-apteekki, Eratosthenous 8 & Ivikou

5. Juo frappe skettoa

Ateenassa unohdetaan kaloripommilatet!

Frappe-jääkahvi on kreikkalaisten keksintö, ja paikalliset ovat siitä ylpeitä. Kylmiä kahvidrinkkejä myydäänkin liki jokaisessa kahvilassa. Frappe on kylmä kahvijuoma, joka sekoitetaan jäämurskan kanssa ja jonka pintaan muodostuu kevyt vaahto. Frappeja juodaan Ateenassa kaikkialla ja kaikkina kellonaikoina. Terveysjuoman frappesta tekee se, että tiedostavat paikalliset eivät enää sekoita jääkahviinsa lainkaan sokeria – tai edes maitoa. Virkistävän dieettiversion nimi on Frappe sketto.

 

Lue myös:

7 syytä, miksi Bryssel on täydellinen viikonloppukaupunki

Euroopan täydelliset shoppailukaupungit

Antalya – Täydellisen loman kaava

 

 

teksti Saara Ritvos
kuvat Korres ja saara ritvos
Tilaa Elle

Seuraa Elleä