Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Tyylikäs suomalaiskoti Berliinissä

09.11.2015

Suomi-design näyttää viihtyisimmän puolensa Mirkku Kullbergin berliiniläiskodissa.

Charlottenbergin rauhaisa kaupunginosa kätkee suojiinsa valoisan, tilavan asunnon, jonka sisustus on yhtä tyylikäs kuin se on viihtyisä. Mirkku Kullberg ja Ola Kolehmainen etsivät asuntoa ensin Berliinin energisistä taiteilijakortteleista, kunnes jostain putkahti idea Charlottenbergistä – alueesta, jonka henkeä Mirkku luonnehtii porvarilliseksi.

Ulkopuolelta katsottuna talossa ei ollut liiemmin kehuskeltavaa, mutta korkeat huoneet, puulattiat ja loputon määrä ikkunoita tekivät vaikutuksen. Mirkku tiesi heti, että uusi koti oli löytynyt.

Asunnon olohuonetta hallitsevat Artekin Big Ben -sohvat ja Alvar Aallon suunnittelemat kahvipöydät. Aallon klassikoita löytyykin joka huoneesta. Ne on yhdistelty jouhevasti modernien kalusteiden ja vintage-esineiden seuraan.

Seiniä koristavat suomalaistaiteilijoiden maalaukset, kirpputoreilta haalitut julisteet sekä Olan valokuvat. Vaikka työ viekin pariskuntaa usein eri suuntiin, Mirkku ja Ola ovat niin tyytyväisiä Berliinin-kotinsa tunnelmaan, että työn alle on päätetty ottaa uusi projekti: kesäkoti Suomessa.

Olohuonetta hallitsee pehmeä vintagematto. Ben af Schulténin vuonna 1964 suunnittelemat Big Ben -sohvat, Alvar Aallon pöydät ja A810 -lamppu täydentävät harmonisen tunnelman. Punavalkoisilla pinnoilla leikkivä teos on Mirkun miehen, valokuvaaja Ola Kolehmaisen.

 

Ruokasalin sohva on Knollin, tuolit Thonet´n ja valaisin Alvar Aallon. Pöydälle ja ikkunan eteen on aseteltu kokoelma tärkeitä esineitä. Seinää koristaa Matti Kujasalon teos.

Tilaa Elle

Seuraa Elleä