Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Täydellinen kulmahuoneisto Tukholmassa

30.12.2016

Tässä koti, johon tekee mieli vetäytyä juomaan teetä villasukat jalassa.

Södermalmin kaupunginosa Tukholmassa, 90-neliöinen kulmahuoneisto 1900-luvun alun talossa. Kaksi sisäänkäyntiä ja ikkunat kahteen ilmansuuntaan. Tästä asunnosta saisi juuri sen, mitä Maria Sahlstrand oli suunnitellut: kaksi erillistä huoneistoa, joista toinen tulisi hänelle itselleen ja toinen Marian teini-ikäiselle tyttärelle Nellylle.

Kokeneelle arkkitehdille muutosremontin suunnittelu ei ollut kummoinenkaan haaste. Maria aloitti piirtämällä uuden pohjapiirroksen. Oman 70-neliöisen puoliskonsa pohjaa Maria ei juuri muuttanut, mutta Nellyn 20 neliöön hän suunnitteli minikylpyhuoneen ja keittiönurkkauksen.

1700-luvun sohva ja vanhat potretit näyttävät raikkailta, kun sävymaailma on vaalea ja ympärillä on tilaa ja valoa. Jos satuit ihastumaan harmaisiin lampaantaljoihin, niitä saa Ikeasta ja Granitista.

 

Elfan hyllyjärjestelmä on kiinni seinään poratuissa kiskoissa. Maaliroiskeiden täplittämät tikkaat tekevät hyllykokonaisuudesta hauskan ja persoonallisen.

 

Seinien mattapintainen, haalea hiekansävy luo asuntoon pehmeän tunnelman. Valkoisen sohvan piristeenä on tukholmalaisesta Afroart-kaupasta hankittu peitto. Matto on House Doctorin.

 

Olohuoneen yhdellä seinustalla on Hans J. Wegnerin keinutuoli ja Åke E:son Lindmanin valokuva.

 

Arkkitehti Maria Sahlstrand teetti keittiönsä ja makuuhuoneensa väliseen seinään ikkunan, jotta kummastakin huoneesta tuli valoisampi.

 

Käytä punottuja korikasseja makuuhuoneen somisteina. Ne ovat siihen tarkoitukseen yhtä tyylikkäitä kuin Mallorcan-lomalla kesämekon kanssa.

 

Hauska idea: vanha naulakko korujen säilyttäjänä.

 

Jotain vanhaa, jotain uutta: keittiössä antiikkiruokapöydän parina ovat Vitran valmistamat Eames-tuolit. Kuparisen kattovalaisimen suunnitteli Jonas Bohlin Örsjölle.

 

Kamiina! Mitä luksusta. Tämä on hankittu Bauhausista. Vaaleanharmaa lipasto taas on yksi ainoista uusista kalusteista, jonka Maria osti kotiinsa.

 

Maria rakennutti makuuhuoneen ikkunan kummallekin puolelle vaatekomerot. Keskelle jäi sopiva paikka sängylle. Pellavalakanat ovat Marian lempikaupasta, Mercistä Pariisissa. Kuosipeitto on Afroartista.

Toimittanut Hanna Tohtua
Tyyli Mara Löw
Kuvat Patric Johansson
Tilaa Elle

Seuraa Elleä