Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kartanotyyli pukee kaupunkikotia

23.07.2017

Kirjakustantaja Heli Thorénin sisustustaktiikka on yllättävä: etsi huonossa kunnossa oleva asunto ja remontoi siitä kartano kaupunkiin.

Olohuoneen persialaismatto on hankinta Bukowskis-taidehuutokaupasta Tukholmasta. Helin luottoapuri, Verhoomo Tolosen Oke Tolonen, on verhoillut pienen nojatuolin Lauritzonin kankaalla.

Heli Thorén on helsinkiläisen lifestyle-kirjakustantamo Cozy Publishingin toinen omistaja sekä toimittaja ja visualisti. Hän on kirjoittanut muun muassa kirjan Ehjäksi – kertomus hyvästä erosta. Cozy Publishingin ensimmäinen sisustustuote, nuken ja sisustustyynyn yhdistelmä Penny, lanseerataan toukokuussa uuden lastenkirjan oheistuotteena. dreamcozy.com.

Lue myös: Näillä pienillä yksityiskohdilla luot luksushotellin tunnelman kotiisi

Sirot kukkamaljakot on ostettu antiikkiliikkeistä ja kirppikseltä Ruotsin Skånesta.

Messinkinen kynttilänjalka on extempore-löytö Huittisista, jossa Heli oli sisutuskirjan kuvausmatkalla. Posliinikupit ovat lahja tädiltä, koristeellinen uurnamainen maljakko löytyi kirpputorilta Seinäjoelta.

Tässä asunnossa yhdistyvät tyylikkäästi antiikki, taide ja persoonalliset koriste-esineet. Korkeat lattialistoitukset kunnioittavat vanhan talon tunnelmaa.

 

Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin: kysy väri- ja tapettipäätöksissä apua ystäviltä tai sisustusammattilaisilta.

 

Olohuoneen lehtikuosinen tapetti on Cole & Sonin. Kaappikello on isän suvun perintöä ja kulkee Helin mukana kodista kotiin. Nykyisin se toimii pelkkänä koristeena kovan äänensä vuoksi. Kaappikellon sisällä on vanha kirje, jossa kerrotaan, että kello on tuotu Suomeen Pietarista vuonna 1922. Pieni pöytä on antiikkia, sohva Ikean ja kauniisti laskeutuva verhokangas Eurokankaasta.

Lue myös: Kaupunkikoti on värien leikkikenttä

Keittiön pyöreä pöytä ja wieniläistuolit ovat peräisin eri antiikkiliikkeistä, joista Heli on kerännyt ne yksitellen. Osa tuoleista on maalattu valkoisiksi. Taulut ovat omistajalleen rakkaita: maisemamaalaus löytyi tammisaarelaisesta antiikkikaupasta, ja se muistuttaa Heliä Kemiön saaren Västanfjärdin kunnasta, josta hänen sukunsa on kotoisin. Kukkataulu on perintö isän tädiltä.

Gubin moderni klassikko, Grasshopper-jalkalamppu, tuo sulavalinjaisen lisän koristeellisiin kalusteisiin.

Lue myös: Kaksion sisustus syntyy pohjoismaisesta designista

Sängyn vieressä seinällä on Tuulikki Pietilän grafiikanlehti. Makuuhuoneesta avautuu myös vaatehuone, joka on rakennettu asunnon toisen sisäänkäynnin ja eteisen paikalle.

 

Kerää huonekaluja antiikkiliikkeistä ja kirppiksiltä pikkuhiljaa. Muista ulkopaikkakuntien ja ulkomaiden aarrekeitaat.

 

Koti on täynnä toinen toistaan kauniimpia antiikkilöytöjä ja moderneja sisustusesineitä. 
Tämä tuoksukynttilä on Proloque-sisustuskaupasta Helsingistä, missä myös kodin värisuunnittelu toteutettiin.

Makuuhuoneen ikonitaulun on tehnyt Helin äidin isä, joka oli taidemaalari. Heli on asettanut ikonin ensimmäisenä seinälle jokaisessa uudessa kodissaan. Matto on ostettu illanistujaisista suoraan ystävän lattialta.

 

teksti Saara Ritvos
kuvat Ulla-Maija Lähteenmäki
Tilaa Elle

Seuraa Elleä