Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Huhtikuun puheenaiheet: soija-alkkarit, kirjainkynnet ja vegaaninen tonnikala-toast

30.03.2019

Listasimme huhtikuun 11 kiinnostavinta ilmiötä.

Ruokaan rakastunut, Fitra.[/caption]

1. Ruokakirja: gluteenittomia vegehittejä

Marita Eriksson on ELLEn ruokatoimittaja, kahden pienen pojan äiti ja nainen suositun @myblissktchn-Instagram-tilin takana. Nyt hänen herkullisen värikkäitä gluteenittomia kasvisreseptejään voi ahmia myös kirjan muodossa. Ennustamme hittiä ainakin vegaanisesta ”tonnikala”-toastista.

it-cosmetics

Myynnissä Kicksin myymälöissä ja verkkokaupassa.

2. Meikkifriikkien ihastus: hittikosmetiikkasarja

IT Cosmetics -kosmetiikkasarjan perusti ruusufinnistä kärsinyt uutis­ankkuri, joka kyllästyi siihen, että huomio kiinnittyi hänen sanomisiensa sijaan ihon lehahduksiin. Sarja tarjoaa nimensä mukaisesti it-tuotteita paitsi ongelmaihoiselle myös kenelle tahansa laatumeikkejä etsivälle.

Sommarboken Lilla Teaternissa 18.5. asti.

3. Teatteri: klassikon paluu

Tove Janssonin romaaniin perustuva Sommarboken (Kesäkirja) palaa Lillanin lavalle. Kevään aikana on tarjolla 14 esitystä. P.S. Jos ruotsin kieli on ruosteessa, esityksen tekstityksen saa ladattua puhelimeen suomeksi ja englanniksi.

Ateneum-klubi x We Jazz Ateneum Bistrossa 17.4. ja 15.5.

4. Musiikki: museo soi

We Jazz järjestää kaksi jazzklubia taidemuseo Ateneumin tiloissa huhti-toukokuussa.

Keikkalippuun sisältyy vapaalippu museon näyttelyihin. Jazzklubeilla soittavat Timo Lassy & Teppo Mäkynen ja Alder Ego.

soija-alusvaatteet

Alushousut 29 e, toppi 45 e.

5. Uusi lempivaate: soija-alkkarit

Laadukkaista alus- ja oloasuistaan tunnettu About teki uuden aluevaltauksen. TRE-konseptimyymälässä myytävät soija-alkkarit ja -oloasut ovat uusi suosikkimme. Ruokateollisuuden ylijäämäkuidusta syntyvää materiaalia on verrattu

silkkiin ja kasmiriin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

6. Design: valaisin-ihastus

Portugalilainen valmistaja Insidherland esitteli pronssisen, kullalla päällystetyn Azores-seinä­valaisimen Pariisin Maison&Objet-messuilla. ”Kasvivalaisin” on saanut nimensä Portugalille

kuuluvilta Azorien saarilta.

Hupparit, farkut, kauluspaidat – Polo Ralph Laurenin klassikot sopivat monelle, vaikka eliittikoulu olisikin jäänyt käymättä.

7. Muoti: putiikkitarjonta kasvaa Helsingissä

Jo 25 vuotta miehiä palvellut Fere muutti ja laajensi samalla naisiin ottamalla valikoimiinsa mm. Pradan. Helsingin muotikattauksen kannalta toinen iloinen uutinen on, että kulttiputiikki  MyoMy jatkaa toimintaansa vaikka ilmoitti jo myymälän sulkemisesta. Kenzon, Pleats Pleasen ja Self-Portraitin ystävät kiittävät. Lisäksi Polo Ralph Laurenin uusi myymälä on avattu Kämp Galleriaan.

Fere, Pohjoisesplanadi 33 ja MyoMy, Kämp Galleria, Pohjoisesplanadi 33, Helsinki. Polo Ralph Lauren, Kämp Galleria, Aleksanterinkatu 44, Helsinki.

8. Manikyyritrendi: tunnusta kirjainta

New York on tämän hetken manikyyrimuodin pääkaupunki, ja siksi kynsifriikit seuraavat silmä tarkkana kaupungin muotiviikkoja. Laiskempikin manikyristi voi kopsata Cate Holsteinin luotsaaman Khaite-merkin simppelin idean: taiteile etusormesi kynteen nimesi ensimmäinen kirjain. Näytöksen manikyyri toteutettiin Essien hennon vaalenpunaisella hittisävyllä Skinny Dip ja koristeltiin saman merkin sävyllä Licorice.

9. Muoti: roiskemekko

Vaatesuunnittelija Mirkka Metsolan ja taidemaalari Ville Kylätaskun maku käyvät hyvin yhteen, joten tuloksena on kokonainen Ultraviolet-mallisto. Berliinissä asuvan suomalaistaiteilijan taulut toistuvat Metsolan vaatteissa digiprintteinä.

10. Kampanja: naisten puolesta

Kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuus kampanjoi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan kuvittaja Anna Salmen suunnittelemalla paidalla. Kampanjapaidat maksavat 50 euroa, ja niiden tuotto menee naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön. GIF-animaatioistaan tunnettu Anna Salmi on aiemmin työskennellyt muun muassa Gwen Stefanille ja Adidakselle.

11: Juoma: superfoodia kupissa

Onko tässä vuoden trendijuoma? Ravinteikasta ja raikkaan makuista kerkkälattea voi maistella muun muassa Fazer Café -kahviloissa kautta maan. Arctic Warriorsin kuusenkerkkäjauheella kerkkälatte valmistuu­ myös kotikeittiössä.

Lue myös:

Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää kevään 2019 trendeistä

TOP 10 matkailutrendit: Ilmastotekoja ja eksottisia kylpyjä

Etsinnässä täydellinen meikkivoide – näillä vinkeillä löydät Sen Oikean

tekstit Johanna Rämö, Anni Nissi ja Taina Risto
kuvat Marita Eriksson, Hanna Hurtta, Maarit Kytöharju, Fabian Björk, Essie / Khaite ja valmistajat
Tilaa Elle

Seuraa Elleä