Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

7 x Helsingin paras vintageliike

02.08.2018

Missä sijaistee käytettyjen designer-laukkujen paratiisi ja mistä löydät omaperäisimmät second hand -mekot? Lähde kierrokselle Helsingin parhaisiin vintageliikkeisiin.

1. Kallion helmi: Frida Marina

Kalliossa sijaitseva Frida Marina on Helsingin suloisimpia vintageliikkeitä. Tuotteet ovat tarkoin valittuja helmiä 40–80-luvuilta. Putiikkimaisessa liikkeessä jokainen tuote on laitettu kauniisti esille. Frida Marinassa on vintageliikkeen lisäksi kirpputoripuoli, johon hyväksytään harkitusti vaatteita miltä tahansa vuosikymmeneltä.

Kaarlenkatu 10.

2. Vapaapäivän retkikohde: Soul Vintage

Muutaman sadan metrin päässä Frida Marinasta sijaitsee viehättävä vintageliike Soul Vintage. Pieni putiikki on tulvillaan tyylikkäitä sisustusesineitä ja vaatteita. Tuotteet ovat kauniisti esillä ja kunnoltaan uudenveroisia. Lisäksi liikkeessä on usein myynnissä muutamia huonekaluja sekä taidetta nykytaiteilijoilta.  Edulliset kahvit ostosten yhteydessä ovat kiva plussa, sillä liikkeeseen unohtuu helposti ihastelemaan pidemmäksikin aikaa.

Helsinginkatu 6.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

3. Penkojan unelma: Ruutu-Rouva

Punavuorelainen Ruutu-Rouva on täynnä tavaraa, joten pienen liikkeen penkomiseen kannattaa varata tovi. Ajan kanssa ja omistajan opastuksen avulla voit tehdä todellisia löytöjä. Ostosreissua kannattaa jatkaa myös liikkeen läheisyydessä sijaitseviin muihin vintageliikkeisiin, Amadoon ja Somaan.

Fredrikinkatu 16.

4. Houkuttelevimmat merkkilaukut: Amado

Amado myy hyväkuntoisia designer-tuotteita: vaatteita, kenkiä, laukkuja ja koruja. Liike on hyvin putiikkimainen, sillä kaikki myytävät vaatteet ovat heti käyttöön otettavissa ilman huoltotoimenpiteitä.  Mieleen jäävät kummittelemaan erityisesti Guccin, Versacen ja Chanelin laukut. Laukkujen aitous tarkistetaan tarvittaessa, joten et osta vahingossa feikkejä.

Fredrikinkatu 25.

5. Aikamatka 60-luvulle: SomaOma

SomaOma on kaunis vintageparatiisi, joka myy uniikkeja, ajatuksella valittuja vintagetuotteita ja uudempaa second handia. Liikkeeseen astuessa tuntuu siltä, kuin olisit matkustanut aikakoneella 60-luvulle – heti ovella huomio kiinnittyy priimakuntoisiin 60-luvun mekkoihin. Myytävät vaatteet ovat takuulla hyväkuntoisia ja puhtaita. Liikkeessä on erityisen ystävällinen palvelu, ja osaava omistaja tuntee jokaisen tuotteensa.

Fredrikinkatu 16.

6. Aina ajankohtaista muotia: Kaunis Veera

Jo 70-luvulla perustettu Kaunis Veera on edelleen ajankohtainen vintage- ja second hand -liike. Punavuorelaisputiikin valikoimassa on laadukkaita merkkivaatteita eri vuosikymmeniltä aina tähän päivään saakka. Enimmäkseen tarjolla on uudempaa second handia, mutta joukossa on myös todella vanhoja helmiä. Myymälä on tilava, ja tuotteet ovat selkeästi selailtavissa. Henkilökunta auttaa mielellään, jos etsinnässä on jokin tietynlainen vaate.

Albertinkatu 10.

7. Muotia Marilynin ajoilta: Nasta

Kruununhaassa sijaitseva Nasta myy aitoa vintagemuotia 20–60-luvuilta. Valikoimassa on yleensä myös sisustustavaraa, huonekaluja ja astioita. Tuotteiden läpikäymiseen kannattaa varata aikaa, sillä joukossa on uniikkeja aarteita kohtuuhinnoin.

Liisankatu 15.

Lue myös:

Ostoslistalla uusi laukku? Nämä ovat tyylibloggaajien lempimallit

Pariisissa asuva suomalaismalli Julia Johansen paljastaa tyylinsä salat

Etsinnässä unelmien hääpuku? Ota mallia muotialan huipuista

Cosmopolitan: 10 parasta vinta­ge­net­ti­kauppaa

Teksti
Kuvat Roosa Siirilä ja Liikkeet
Tilaa Elle

Seuraa Elleä