Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Helmi ja Arnold perustivat luksusvohveleita tarjoavan kahvilan: ”Emme olisi tässä ilman Australian MasterChef -ohjelmaa”

24.04.2018

Helmi Hannus ja Arnold Siku kaipasivat festari-illan päätteeksi kunnon vohveleita. Muutaman kuukauden kuluttua pariskunnan omaan luksusvohveleita tarjoavaan kahvilaan kiemurteli pitkä jono.

Helmi Hannus ja Arnold Siku perustivat Happy Waffle -pop up -kahvilan Helsingin Ullanlinnaan marraskuussa 2017. Luksusvohveleiden suosio sai kaksikon keskeyttämään opinnot ja muut työt: pop up -kahvila jatkaa maaliskuun loppuun asti, ja pari etsii parhaillaan vakituista tilaa jatkoa varten.

happy waffle

Helmi Hannus, 23, ja Arnold Siku, 30, avasivat pop up -vohvelikahvilan Helsingin Ullanlinnaan. Kauniit vohveliannokset ovat herkullisia ja Instagram-kelpoisia.

Miten päädyitte juuri vohveleihin?

Arnold: ”Tulimme väsyneinä kotiin Blockfesteiltä ja aloimme haaveilla rapeista jenkkityylisistä vohveleista. Googlasimme, mistä niitä voisi saada. Joissain ravintoloissa oli jälkiruokana ’mummon vohveleita’, mutta ei mitään hakemaamme. Tajusin, että tämä voisi olla juttumme. Aloin kirjoittaa ideoita ylös, ja Helmi kannusti.

Mistä inspiroidutte?

Arnold: ”Halusimme tehdä kaiken uudella tavalla. Emme olisi tässä ilman Australian MasterChef -ohjelmaa. Olen katsonut jokaisen jakson. Se on ruokkinut inspiraatiota: ei tarvitse matkustaa maailman toiselle puolelle saadakseen uusia ideoita. Voi katsoa netistä ohjeita ja opetella itse. Idea pekonin ja jäätelön yhdistämiseen tuli ohjelmasta, mutta teimme oman katuruokaversiomme.”

Millaisen vastaanoton Happy Waffle -ravintola on saanut?

Helmi: ”Ihmisiä on riittänyt, ja joskus jonot ovat kiemurrelleet ulos asti. Olemme halunneet välittää nimen mukaisesti onnellista fiilistä.”

Arnold: ”Vaikka suomalaiset viihtyvät omissa oloissaan, meidän jonossamme tuntemattomat juttelevat keskenään ja fiilistelevät, mitä täytteitä he valitsevat. Meillä käyvät kaikenikäiset. Kerran 90-vuotiaat rouvat halusivat varata pöydän syntymäpäiväjuhliaan varten. Silloin otimme poikkeuksellisesti vastaan pöytävarauksen.”

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Millaisiin hetkiin vohvelit sopivat?

Helmi: ”Vohvelit ovat monipuolinen herkku: niitä voi valmistaa suolaisina tai makeina. Lisäksi vohveleista voi kehittää kevyemmän, gluteenittoman ja kuitupitoisemman vegaaniversion esimerkiksi valmistamalla taikinan blenderissä banaanista, kaurahiutaleista, kookossokerista ja kauramaidosta.”

Miten vohveleista saa rapeita?

Helmi: ”Jos vohveli lässähtää, siitä puuttuu tärkkelystä. Siksi mittasuhteet ovat todella tärkeät. Myös vohveli­raudoissa on paljon eroja, joten reseptiä kannattaa räätälöidä oman raudan mukaan.”

Millaista on yrittäjyys kumppanin kanssa?

Helmi: ”Kun innostumme jostain, meillä voi olla täysin erilaiset visiot. Arvoimme esimerkiksi pitkään minkä kokoisen vohveliraudan hankimme. Intimme asiasta aikamme, kunnes lopulta pääsimme sopuun. Kumppanin kanssa työskennellessä on tärkeää erotella, mikä on työasia ja mikä yksityisasia.”

Katso myös Helmin ja Arnoldin herkulliset vohvelireseptit!

Lue myös:

Mistä tuli ajatus perustaa munakasravintola, Samuli Karjula?

Mistä tuli idea yhdistää joogastudio ja vegaaniruoka, Johannes Laine?

Kakkumuija Mona Tähtinen: ”Jos kakku saa ihmiset hymyilemään, olen onnistunut”

teksti Henna Koste
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä