Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Helsingin ensimmäinen niche-tuoksumyymälä on parfyymifriikin taivas

21.09.2018

Enää hyvän hajuveden perässä ei enää tarvitse matkustaa ulkomaille.

Vihdoin. Se on tyypillinen palaute, jonka Irina Gates kuulee asiakkailtaan. Hän avasi kesällä Helsingin keskustaan niche-parfyymejä myyvän putiikin nimeltä Harmonia, laatuaan Helsingin ensimmäisen.

Öljyteollisuuden parissa työskennellyt Irina on lapsesta asti matkustanut vanhempiensa kanssa Pariisissa ja Grassessa, Ranskan tuoksuteollisuuden tärkeimmissä kaupungeissa.

”Kävin äitini kanssa Pariisissa haistelemassa erikoisia niche-parfyymejä ja pääsin sisään niiden maailmaan. Siitä saakka mainstream-tuoksut ovat tuntuneet hyvin tavallisilta”, Irina kuvailee.

Niinpä oli selvää, millaisia tuoksuja Irina otti valikoimiin, kun sopiva liiketila löytyi. Myynnissä on tällä hetkellä kahdeksan brändiä: Kilian, Frédéric Malle, Histoires de Parfums, Parle Moi de Parfum, The House Of Oud, La Manufacture Parfums, Escentric Molecules, Roja Parfums ja Baobab Collection. Niiden takana on kiinnostavia nimiä: ensimmäinen on Hennessyn konjakkisuvun vesan Kilian Hennessyn luomus; Frédéric Malle taas on Christian Diorin tuoksutalon perustajan pojanpoika.

”Frédéric Malle halusi luoda aivan uudenlaisen tuoksubrändin. Hän valitsi maailman parhaat nenät ja antoi jokaiselle vapaat kädet luoda oman tuoksunsa. Kun isot talot tehtailevat tuoksuja kahdessa viikossa, Mallen tuoksun kehittämiseen kuluu keskimäärin 18 kuukautta”, Irina kertoo.

Harmoniassa pääsee paitsi testaamaan hajuvesiä ja kuulemaan sisäpiirin tarinoita niiden taustoista, myös oppimaan lisää niiden käytöstä.

”Tuoksuja ei missään nimessä kannata säilyttää kylpyhuoneen kaapissa, sillä jatkuva lämpötilan vaihtelu rikkoo herkkien tuoksujen molekyylit. Itse säilytän niitä makuuhuoneessa”, Irina vinkkaa.

Harmonia Perfume Gallery, Kluuvikatu 1.

Lue myös:

Mitä hajuvesiä hypetetään seuraavaksi? Löysimme tulevat tuoksuhitit

Näin syntyy viimeistelty juhlameikki – Ellen toimitus paljastaa luottotuotteensa

Pihla Hintikka: ”Olen aina tiennyt kuuluvani Pariisiin”

teksti Anni Nissi
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä