Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

SHISHI X VEPSÄLÄINEN

03.11.2019 1 kommentti

Joulu on perinteisesti se aika vuodesta, jolloin perheet kokoontuvat yhteen ja joulukoristeilla on keskeinen rooli monien perheiden jouluperinteissä. Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta samanlaiseen jouluun, sillä Suomessa elää yli 120 000 lasta köyhissä perheissä. Köyhyys vaikuttaa lapsen koko elämään. Se hankaloittaa lapsen koulunkäyntiä ja kaverisuhteita sekä estää lasta harrastamasta. Pelastakaa Lapset ry:n tekemän Lapsen ääni 2019 -tutkimuksen mukaan 16% vähävaraisten perheiden lapsista ei esimerkiksi usko koskaan saavuttavansa unelmiaan, vaikka lasten unelmat ovat hyvin arkisia. He unelmoivat esimerkiksi omasta kodista, mielekkäästä työpaikasta, matkustamisesta ja perheestä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime keskiviikko alkoi vuoden ensimmäisellä jouluaiheisella tapahtumalla. Kyseessä oli Vepsäläisen luoma joulun ihmemaa, joka on toteutettu yhdessä virolais-norjalaisen Shishin kanssa. Shishi on sisustusalan yritys, jolle eettiset periaatteet ovat tärkeitä ja siksi pyrkiikin vähentämään jätteiden määrää etsimällä jatkuvasti ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja muovin ja pakkausten käytön vähentämiseksi. Shishi X Vepsäläinen pop-up store on Keskuskadulla sijaitseva myymälä täynnä jouluisia maailmoja, joissa riittää näettävää ja koettavaa kaikille. Pääkaupunkiseudulta onkin puuttunut vastaavanlainen paikka, johon on ihana mennä vaikka lapsen kanssa pyörimään.

Myymälän tuotoilla halutaan myös tukea lapsen oikeuksien toteutumista lahjoittamalla merkittävän osan Pelastakaa Lapset ry:n Lahjaksi Tulevaisuus -joulukeräykseen. Keräyksen tuotoilla muun muassa maksetaan lasten harrastusmaksuja ja hankitaan nuorille oppikirjat opintojen ajalle.

Joulukoristeiden trendeissä tänä vuonna vallitsee pelkistetyn sijaan runsaus. Itselläni on kuitenkin hillitty ja perinteisempi tyyli. Kultaa ja hopeaa. Erityisesti rakastan tunnelmallisia jouluvaloja sekä kynttilöitä. Tänään aionkin laittaa kyntteliköt ikkunalaudoille valaisemaan kotia. Minkälaisia joulun odottajia sieltä löytyy?

xx Didem
  1. Jenna

    Moikka Didem! Onko sun blogi lopettanut tai lopettamassa? Toivottavasti ei! Itse seuraan mielummin blogin puolella elämää kuin instagramissa. Mukavaa joulua koko teidän perheelle! ❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä