Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

AJATUKSIA ENNEN NUKKUMAANMENOA

12.09.2018 12 kommenttia

 

On ilta. Hämärää. Pötköttelen sängyssä ja kuuntelen kun sade lyö vasten ikkunaa. Toisesta huoneesta kuuluu Vuosaari elokuvan tunnari biisi. Tällä kertaa en pystynyt katsomaan kun pätkiä elokuvasta, koska minua itkettää tämä leffa joka kerta niin paljon, enkä jaksa tänä iltana itkeä. Vie voimia kun alkaa suremaan ja miettimään asioita liikaa. Tiedän, kyseessä on elokuva, mutta tiedän myös, että tälläkin hetkellä eri puolilla Helsinkiä, Suomea ja maailmaa elää lapsia joita kaltoinkohdellaan. En puhu enempää tästä aiheesta. Hyvä elokuva. Kannattaa katsoa!

Pötköttelen siis sängyssä ja mietin minkälainen nukkuja oikein olen. Lähipiirissäni on nimittäin kaikenlaista sorttia ja erilaisia nukkujia. Myös erinäisiä uniongelmia on havaittavissa näillä tyypeillä. On heitä jotka kukkuilevat öisin, epäsäännöllisen työrytmin takia ja nukkuvat lähes joka yö huonosti. On ne tyypit, jotka vaan pyörii sängyssä tuntikausia joka yö ja vaikka väsyttää, niin silti nukkuminen on hankalaa. Sit on heitä, jotka tarkkaan vaalivat analogista omaa aikaa ja laittavat puhelimen pois jo alkuillasta ja ovat sängyssä hyvissä ajoin. Minun rytmini on jotain siltä väliltä. En missään nimessä ole yökukkuilija, vaan pidän perinteisestä rytmistä ja keskityn siihen, että rytmini pysyy tasapainossa. Minulla ei onnekseni ole koskaan ollut kunnon uniongelmia, mutta valitettavasti ne ovat todella yleisiä.

Unirytmi on tullut yhä merkityksellisemmäksi täällä kolmenkympin paremmalla puolella. Tietysti arjessa lapsi on sellainen, joka rytmittää hyvin päivää. Aamulla tulee herättyä aikaisin, syötyä aamiaista, ja illalla nukkumaanmeno aloitetaan jo hyvissä ajoin. Olen kerran kokeillut melatoniinia, mutta se ei sovi itselleni. Unilääkettä en ole koskaan ottanut. Olen muutenkin kovin lääkevastainen, ja otan mieluummin aina luonnolliset keinot käyttöön. Yksi iso virhe, jonka kuitenkin teen välillä on nukahtaminen Lucan viereen, kun laitan häntä nukkumaan. Puolen tunnin sammuminen ja siitä herääminen on täydellinen tapa sekoittaa yöunet. Tänään kävi näin 😀

Nukahdan parhaiten silloin, kun huone on riittävän pimeä ja viileä. Pimennysverhot makuuhuoneessa ovat erittäin tarpeelliset, vaikka ulkona onkin jo pimeää. Suosittelen myös välttämään raskasta iltapalaa ja urheilusuoritusta juuri ennen nukkumaanmenoa. Unet ovat mielenkiintoisia. Pienenä, kun olin kipeänä näin aina unta, että joku ajaa minua takaa. Onko teilläkin samanlaisia kokemuksia unista?

Makoisia ja antoisia unia kaikille! Tyhjentäkää ajatukset ja mieli ennen nukkumista. Unenlaatu parantuu huomattavasti. Riitaisina ei myöskään koskaan saa mennä nukkumaan. Näin minulle on opetettu jo pienestä asti ja mielestäni se on tärkeä opetus.

xx Didem

Kommentit

Kommentoi
 1. Emilia

  Mistä toi ihana harmaa neule?

  • By Didem

   Se on Stylein nimiseltä brändiltä 😊 Mulla on sama neule myös tummansinisenä ja yksi tummanharmaa neuletakki 😊

 2. Nina

  Ihanat farkut, mistä näitä saa ?

  • By Didem

   Niin on 😍 Nämä ovat Weekdayn farkut. Nythän Weekday avaa liikkeen taas Suomeen (kauppakesnus Rediin) ☺️ Niillä on tosi hyvin istuvat farkut!! Suosittelen lämpimästi. Mulla on näistä pienin koko 24/30 😘

 3. emmizz

  Ja takki – mistä?:)

  • By Didem

   Ja takki on myös Weekdayn 😊😘

 4. Ohikulkija.

  IHANA ASU! Bueno! Olet tyylikäs, aina.

  • By Didem

   KIITOS 🙏🏻😘

 5. llottaliisa

  Onko sun huulia koskaan täytetty? (:

  • By Didem

   Ei ole koskaan täytetty 😊

 6. Anna

  Saanko esittää toiveen? Postaus kaikista kengistäsi! Jos on liian paljon niin sitten vaan lempparit eri sesongeista 🙂

  • By Didem

   Aina saa esittää toiveen 😊 Laitoin tämän toiveen muistiin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä