Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Ihana brunssi-idea: Luksusvohvelit

26.04.2018

Tuhdit vohvelit ovat loistava idea brunssille tai vaikka välipalaksi.

Happy Waffle nimisen pop up-kahvilan perusteneet Helmi Hannus ja Arnorld Siku jakavat suosikki reseptinsä. Pop up -kahvila sulkeutui maaliskuun lopusssa, mutta Helmi ja Arnold etsivät parhaillaan vakituisia tiloja jatkoa varten.

Kahvilan aukeamista odotellessa, kannattaa kokeilla kotona näitä herkullisia luksusvohveleita.

Lue myös: Helmi ja Arnold perustivat luksusvohveleita tarjoavan kahvilan: ”Emme olisi tässä ilman Australian MasterChef -ohjelmaa”

Vaniljainen vohvelitaikina

kahdelle tai neljälle vohveliraudan koosta riippuen

2 ½ dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
1 muna
0,6 dl kasviöljyä
2 ½ dl maitoa

1. Sekoita kuivat aineet yhteen kulhoon. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi. Lisää keltuaisten joukkoon maito, öljy ja vaniljauute. Sekoita kevyesti.

2. Sekoita keltuaisseos kuivien aineiden kanssa. Sekoita valkuaisvaahto muiden ainesten joukkoon kevyesti sekoittaen kauhalla tai nuolijalla.

3. Lämmitä rauta ja öljyä sen pinta. Paista vohvelia 4–5 minuuttia.

Vohvelit pekonilla

Pekonilla ja vaniljajäätelöllä täytetty vohveli sopii täydellisesti brunssiherkuksi.

Pekoni-vanilja­jäätelövohvelit

1 annos vaniljaista vohvelitaikinaa
1 siivu pekonia per henkilö
vanhanajan vaniljajäätelöä

1. Valmista vohvelit.

2. Paista pekoni pannulla rapeaksi ja pilko pieniksi muruiksi. Tarjoile vohveli vanhanajan vaniljajäätelön kanssa ja ripottele pekonihiutaleet päälle.

Vohvelit kanalla

Rapea kana ja vaniljainen­ vohveli ovat jännittävä makupari.

Vohvelit friteeratulla kanalla

1 annos vaniljaista vohvelitaikinaa
3 broilerin koipipalaa
1 tl cayennepippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl grillimaustetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
ripaus pippuria
2 munaa
kasviöljyä paistamiseen (niin paljon, että kanat peittyvät)

1. Valmista vohvelit.

2. Huuhtele ja kuivaa kanat talouspaperilla. Sekoita mausteet keskenään ja hiero mausteseos käsin koipipaloihin.

3. Laita kanat tunniksi marinoitumaan kylmään. Ota koivet tuntia ennen syväpaistoa huoneenlämpöön saadaksesi mahdollisimman maukkaan lopputuloksen.

4. Kuumenna öljy 150 asteiseksi syvässä paistokattilassa. Riko munat lautaselle ja vispaa munan rakenne rikki haarukalla. Dippaa koivet munaseokseen ja sen jälkeen suola-jauhoseokseen. Syväpaista koipia noin 17 minuuttia.

Tarkkaile pinnan väriä: koivet ovat valmiita, kun pinta on kullanruskea. Nosta koivet ritilälle, jotta ylimääräinen rasva pääsee valumaan pois.

5. Rullaa kanat vohvelin sisään ja tarjoile vaahterasiirapin kera.

Vohvelit omenahillolla

Ryhdikäs rommisiirappi on täydellinen pari omenahillolle.

Omenahillovohvelit rommisiirapilla

1 annos vaniljaista vohvelitaikinaa

Omenahillo

2 kg kotimaisia omenoita
1 dl vettä
reilu 1/2 kg hillosokeria
kanelitanko

Rommisiirappi

2 ½ dl makeaa tummaa rommia
5 dl sokeria
6–7 dl vettä

1. Valmista vohvelit.

2. Tee omenahillo. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Keitä omenalohkot veden, sokerin ja kanelitangon kanssa. Poista kanelitanko, kun omenalohkot ovat pehmeitä. Soseuta omenat sauvasekoittimella.

3. Keitä rommisiirappi. Yhdistä ainekset kattilassa ja anna poreilla hiljalleen. Lisää sokeria, kunnes rakenne alkaa muuttua siirappimaiseksi ja kirkkaaksi.

4. Täytä vohvelit omenahillolla ja mausta rommisiirapilla.

Lue myös:

Suosittujen vegetubettajien jälkkärivinkki: Vegaaninen tiramisu

Millaisia ruokatrendejä Instagramissa nähdään seuraavaksi, Marita Eriksson?

2 taivaallisen hyvää suklaabravuuria

Teksti
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä