Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Antti Holma: ”Sisälläni elää ikuisesti ruipelo”

26.02.2018

Näyttelijä Antti Holma riisuuntuu mielellään kameran edessä, mutta yksityiselämässään hän yrittää tehdä itsestään mahdollisimman näkymättömän.

”Sisälläni elää ikuisesti ruipelo. Olen nykyisin harteikas, mutta en ymmärrä sitä. Kasvoin nopeasti 10 kiloa, kun rupesin treenaamaan enemmän salilla seitsemän vuotta sitten. Olen luontaisesti tosi hoikka ja joudun syömään hirveästi pysyäkseni tämän kokoisena.

Pääni koko on vaivannut aina. Se ei näytä kauhean isolta, mutta on 62 senttiä. Lippikset eivät mahdu, ja sotasarjaa varten kypärät joudutaan hankkimaan erityistilauksena. Olen ajatellut näyttäväni nuppineulalta valtavan pääni ja pienen vartaloni kanssa.

Nuorempana ajattelin myös, että minulla on liian isot reidet. En edes tiedä, miten miehellä voi olla liian isot reidet. Apinoin naispuolisilta ystävältäni myös heidän kehokompleksinsa. Teini-ikäisenä oli niin sekaisin ja epävarma.

 

Teini-ikäisenä olin niin sekaisin.

 

Haluaisin aina olla lihaksikkaampi, mutta toisaalta kuvia katsoessani toivoisin olevani solakampi. Se on loputon kierre. Nuorempana en suunnilleen pystynyt katsomaan itseäni peilistä. Nyt olen päässyt siitä yli. Se kertoo enemmän omasta suhtautumisestani kuin ulkonäöstä.

Nykyisin olen tyytyväinen itseeni aika lailla kautta linjan. Olen tosi pitkään näyttänyt pojalta, mutta nyt alan viimein näyttää mieheltä ja ikäiseltäni. Parta ja rintakarvat eivät kasva. Minulla on tullut uurteita ja olen alkanut vähän harmaantumaan.

 

Alan viimein näyttää mieheltä.

 

Silloin, kun ei ole vastuuta olla hyvännäköinen, niin se yleensä tapahtuu – kun olet levännyt kotona ja rasvainen tukka onkin mennyt vahingossa hienosti. Kun taas olen menossa punaiselle matolle, tuijotan kaikkia ”virheitä” armottomasti. Leffakuvauksissa on hauskaa, kun puetaan istuvaan smokkiin ja laitetaan vähän valokynää silmien alle. Silloin on kiva peilailla, että tällainenkin puoli täältä löytyy.

Huomion keskipisteenä oleminen on todella erilaista silloin, kun se on ammatillista. Leffan kuvauksissa tuntee luissa ja ytimissä olevansa kaiken huomion keskipiste. Se onkin ainoa tilanne, milloin pidän siitä. Yksityiselämässäni yritän tehdä itsestäni mahdollisimman näkymättömän. Toivon, että en ainakaan aiheuta mitään hämminkiä tai ole kenenkään tiellä.

Antti Holma

Näyttelijä Antti Holma, 35, tähdittää helmikuussa ensi-iltansa saavaa Veljeni vartija -elokuvaa. Elokuvassa mies näyttelee sekä Jare Tiihosta eli Cheekiä että tämän veljeä Jereä.

Minulla on hirveän erilainen itsetunto ammatillisesti ja yksityisenä ihmisenä. Ammatillisesti se on aika hyvä. Pystyn väittämään, että teen työni hyvin. Jos minulle annetaan tehtäväksi näytellä Cheekiä, hoidan homman. Itsetunnon täytyy olla kohdillaan, että voi mennä juuri siihen katseen keskipisteeksi. Ensimmäisissä leffakuvauksissani minulla ei sitä ollut. Tali-Ihantala 1944 -elokuvassa minulla oli yksi repliikki ja unohdin sen. Menin niin paniikkiin siellä. Siitä 10 vuotta eteenpäin oli tämä Cheek-leffa ja kaksoisrooli. Kehitystä on tapahtunut onneksi. Kysymys on juurikin itsevarmuudesta. Silloin sitä ei ollut ollenkaan, nyt sitä on joskus liikaakin.

Minulla on ollut pitkä reitti ihmisestä, joka inhoaa omaa kroppaansa, siihen, että se tuntuu omalta. Siksi minua ei myöskään haittaa ottaa paitaa pois kuvauksissa. Vanhana on kiva katsoa, että joskus oli vielä nuori ja letkeä.

Ennen ajattelin, että voisinpa olla kuka tahansa muu. Nyt olen kauhean mielelläni minä.”

Lue myös:

Lauri Tilkanen: ”Lihotin 10 kiloa roolia varten”

Musta Barbaari: ”Rakastun itseäni vahvempiin naisiin”

Antti Holma: ”Romahdus teki minusta tähden”

 

teksti Henna Koste
Kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä