Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Asustesuunnittelija Antonia Hamberg: ”Hyödynnä kivijalkakauppojen myyjien apu”

26.08.2018

Asustesuunnittelija ja Andiatan markkinointitiimissä työskentelevä Antonia Hamberg, 36, tietää, että värikkäät vaatteet tai veistokselliset korot voivat muuttaa koko olemuksen.

”Olen perinyt kiinnostukseni muotiin äidiltäni. Hän työskenteli lentoemäntänä ja matkusteli sen takia paljon ulkomailla. Matkoiltaan hän toi tuliaisiksi vaatteita ja kansainvälisiä muotilehtiä. Sen ansiosta olen päässyt tutustumaan muodin maailmaan jo nuorena.

Lapsena saatoin vaihtaa asua jopa kolme kertaa päivässä, sillä rakastin pukeutumista. Olin nuorena värikäs ja rohkea pukeutuja. Vuosi vuodelta tyylini on muuttunut pelkistetymmäksi. Eniten tähän vaikutti työskentely Samujilla; merkin tyyli oli aluksi melko askeettinen. Silloin aloin karsia myös omaa tyyliäni ja panostaa laatuun.

Tyylini heijastelee usein elämäntilannettani ja kehittyy samaa tahtia kanssani. Aloitin juuri työt Andiatalla, ja sen myötä tyylini on muuttumassa naisellisempaan suuntaan.

Vaatekaappini on jaettu mustiin ja värikkäisiin vaatteisiin – niitä on suunnilleen fifty-fifty. Olen fiilispukeutuja, mutta huomioin aina tilaisuuden ja sesongin. Keväällä huomaan esimerkiksi kaipaavani enemmän vaaleita värejä. Musta on kuitenkin yksi suosikeistani: se on rauhallinen väri, jossa erilaiset tekstuurit tulevat kauniisti esiin.

 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Olen aina tiennyt, että haluan työskennellä visuaalisten asioiden parissa. Haluan tuoda kauneutta ihmisten elämään.

 

Kesäisin käytän enemmän värejä, sillä ne näyttävät kauniilta ruskettuneella iholla. Kesä on haastavaa aikaa pukeutumisen kannalta – etenkin, jos on töissä, eikä halua paljastaa liikaa ihoa. Pellava ja aavistuksen läpikuultavat kankaat ovat osoittautuneet toimiviksi.

Minulla on muutamia luottomekkoja, joiden tiedän toimivan tilanteessa kuin tilanteessa. Mustien mekkojen lisäksi minulla on yksi värikäs paljettimekko, jota olen käyttänyt esimerkiksi häissä ja Flow-festivaaleilla. On helpottavaa tietää, että kaapista löytyy aina jotain, mitä laittaa päälle.

Hyvä vaate voimaannuttaa ja tuo arkeen palan luksusta. Kannustan ihmisiä käymään laadukkaissa kivijalkaliikkeissä, joissa myyjät osaavat asiansa. Hyvä myyjä osaa suositella asiakkaalle parhaiten sopivia vaatteita. Itse ei tarvitse osata kaikkea, vaan myös shoppailuun voi pyytää apua. Olen nähnyt myymälätyössä, miten paljon iloa uuden luottovaatteen löytäminen voi tuoda ihmiselle. Juuri tämä on aina kiehtonut minua muodissa: se, miten vaate voi antaa kantajalleen sekä voimaa että itsevarmuutta. Siinä on jotain maagista.”

Antonia Hamberg

Spontaaneja löytöjä

R/H Studion printtitoppi oli heräteostos TRE-liikkeestä – se oli pakko saada. Siinä ihastutti kaunis printti ja kevyt, laskeutuva materiaali. Housut ovat COSin, kengät italialaisen Hoganin. Taustalla oleva maalaus on Fanny Tavastilan.

Minimalistin meikkipussi

En voisi elää ilman Chanelin meikkivoidetta ja Sensain 38C-ripsiväriä. Ilman niitä on vaikea lähteä kotoa ulos.

Lempilaukut

Asusteet ovat kiinnostaneet minua aina. Minulla on kahden ystäväni kanssa ASK Scandinavia -niminen laukkumerkki, joka lanseerattiin vuosi sitten. Musta laukku on ASKille suunnittelemani Lily bag. Célinen Trapeze-laukku on vintage-löytö, Louis Vuittonin Alma puolestaan tätini vanha.

Miksaamalla paras

Tykkään yhdistellä yllätyksellisiä elementtejä muuten minimalistiseen tyyliini. Tästä hyvä esimerkki on Puccin punainen silkkipaita, jollaisia harvoin tulee vastaan Suomessa.

Veistoskorot

Panostan laadukkaisiin, jopa hieman erikoisiin laukkuihin ja kenkiin. Pradan korkkareissa ihastutti villin veistoksellinen korko.

Piristysruiske

Kompensoin usein tunnetilojani pukeutumisella. Väsyneenä valitsen päälleni jotain värikästä, sillä saan siitä energiaa. Suncoo Paris’n vaaleanpunainen takki sopii tähän tarkoitukseen loistavasti.

Siroja koruja

Haluan, että tyylini pysyy tasapainoisena: jos pukeudun näyttävästi, pidän asusteet ja korut yksinkertaisina. Sormukset ovat lahjoja perheeltä ja sukulaisilta, kaulakorun riipukset matkamuistoja ympäri maailmaa.

Antonia Hamberg

Työvaatteissa

Koska työskentelen päivät muodin parissa, en juurikaan käytä vapaa-aikaani shoppailuun. Hankin vaatteita lähinnä matkoilta ja töistä, ennen Samujilta ja nyt Andiatalta. Takki ja housut ovat Andiatan, kengät Samujin.

Antonia Hamberg

Boheemisti printtimekossa

Olen ihastunut Andiatan pitkiin printtimekkoihin. Mekko on Andiatan uudesta mallistosta, kengät Samujin. Taustalla oleva maalaus on Fanny Tavastilan, ikkunalaudan veistokset Emma Hellen.

Lue myös:

Matilda Morelius: ”Nukuin vauvana kangasrullien päällä äidin ateljeessa”

Suomi-muodin suurimmat trendit – katso stailistin kuusi täsmävinkkiä

Klassinen ­pukeutuja: Hanki nämä 7 Suomi-muodin hittiä!

teksti Rosa Reivinen
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä