Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Näin järjestät kutsut näppärästi

08.05.2008

1.Tolkkua juomien hankintaanErilaisten väkevien ja miksereiden kanssa askartelu vie aikaa, ja voi myös mennä monen vieraan päähän. Kätevämpää on varata vaikka vain puna- ja valkoviiniä. Kesäaikaan voit toimia vieläkin pelkistetymmin, ja satsata pelkkään roseeviiniin. Cocktail-kutsujen järjestäminen ei enää nykyään merkitse sitä, että tilaisuudessa pitäisi tarjota sekoitettuja drinkkejä.

2. Muista alkoholiton

Autoilija, odottaja, absolutisti tai se, jolle muuten vain alkoholi ei maistu, ansaitsee kiinnostavamman juoman kuin pelkän kivennäisveden tai bulkkiappelsiinimehun. Hyvin viilennetyssä jääteelasillisessa, joka on koristettu vaikkapa mintun tai sitruunamelissan oksalla, on paljon enemmän puhtia.

3. Kääräise kätevästi

Cocktail-paloja ei tarvitse askarrella huolellisesti. Kääräisy riittää. Kääri viikunanpuolikas parmankinkkusuikaleeseen, pecorinokuutio rucolanlehteen tai sinihomejuustopalanen savuporoleikkeleeseen. Seivästä käärö lopuksi hammastikulla. Näin napostelu käy hygieenisemmin.

4. Loihdi ravitsevat shotit

Huippuravintolat ovat pitkään tarjonneet shottilaseista ruokahalun herättäjinä tai väliruokina kerralla hutaistavia keittoja. Kotioloissa saman saa aikaan lämmittämällä laadukasta valmiskeittoa. Jättikatkarapu tai artisokanpala lasiin, keitto päälle, teelusikka sekaan ja shotti vieraille käteen. Näin helposti se käy.

5. Oikopolut jälkiruokaan

Suu on lopuksi mukava saada makeaksi. Dippaa mansikoita sulaan suklaaseen, sillä se toimii aina. Toinen vaihtoehto on pyöritellä vaikkapa halvapaloja kaakao-tomusokerisekoituksessa. Silloin halvapalat on kuitenkin syytä keihästää hammastikulla, sillä muuten vieraasi tuhrivat pikkumustansa sokerilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

6. Varaa vettä ja lautasliinoja.

Laita aina kauniisti kannuihin vettä esille mahdollisimman monelle pöydälle. Myös lautasliinoja on syytä olla tarjolla runsaasti.

7. Delegoi

Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Pirauta pitopalveluun. Tai siirrä jälkiruokavastuu valikoiduille vieraille. Parasta cocktail-kutsuissa on kuitenkin mukava yhdessäolo sellaisen emännän seurassa, joka ei ole muuttunut hellazombieksi.

Tilaa Elle

Seuraa Elleä